Egri Élet

… érték az egri életben.

A HÉTVÉGÉN KIDERÜL, KI LESZ A FELSŐVÁROS CSILLAGA

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ ebben az évben is megrendezi a Felsőváros Csillaga rendezvényt. Az idei jelöltek között Botkáné Németi Ibolya, Mészáros Éva és Dr. Rostás Beáta vannak. Idén új programelemekkel és Feke Pál Live koncertjével várjuk az érdeklődőket.

A Felsőváros Ünnepe, amely a városrész életében meghatározó esemény – civil kezdeményezéssel – 2014-ben indult el. Az ünnep keretében kerül átadásra a Felsőváros Csillaga cím. Birtokosa olyan személy lehet, aki felsővárosi kötődésű, civil, közösségi vagy művészeti munkája, szakmai sikerei, életvezetése révén példaként állhat az itt élők előtt. A “Csillag” emlékül díszfát ültet a Nemzedékek terén.
2018. évtől kezdődően új időszámítás veszi kezdetét a díj történetében, – külsőségekben és tartalomban egyaránt – érzékelhető megújulással. Ami azonban változatlan: a kiemelkedő teljesítmények méltó elismerése.

Az esemény központi gondolata: identitásformálás, közösségépítés és aktív cselekvésre késztetés.

2018. június 30-án, szombaton 16 órakor kezdődik az esemény az ünnepélyes díjátadóval, ahol kiderül, hogy a 3 jelölt közül (Botkáné Németi Ibolya, Mészáros Éva, Dr. Rostás Beáta) ki lesz a Felsőváros Csillaga. Az átadón köszöntőt mond Martonné Adler Ildikó az EMJV Önkormányzat alpolgármestere és Kiss Renáta az Egri Kulturális és Művészeti Központ igazgatója.

Közreműködik Nagy Barbara színművész, a Jazzymotions zenekar, Farkas Antal zongoraművész és Káli Gergely színművész.

A faültetést követően kicsivel 17 óra után veszi kezdetét Tarsoly József, hegybíró borkóstolója. 18 órakor Feke Pál Live koncertjére várjuk az érdeklődőket a Nemzedékek terén, melyet az elmaradhatatlan szalonnasütés követ, ahol a hangulatfelelős Dj Petty lesz. Az esemény ideje alatt kézműveskedéssel és labdatenger játszóházzal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük