Egri Élet

… mert ilyen az Egri Élet

FIGYELJENEK A NAGY HŐSÉGBEN!

A rendőrök tanácsai a közlekedőknek.

A magas hőmérséklet a nyári időszakban jelentősen megviseli a járművezetők szervezetét, ennek következtében fáradékonyabbak, reakció idejük megnő, reflexeik tompábbak lesznek.

A nyári hónapokban megnövekszik a közlekedésben résztvevő gyalogosok, gyermekek, motorkerékpárosok, kerékpárosok száma, ami komoly veszélyforrást jelent, ezért fokozott óvatossággal kell közlekedni a közelükben.

Nyaraláskor sokan nagyobb távolságra indulnak el, ezért már az indulás előtt fel kell készülni az utazásra. Ha teheti, kerülje a csúcsforgalmi időszakokat! Hosszabb útra csak elegendő üzemanyaggal induljon el és feltétlenül legyen az autóban ivóvíz, frissítő, iktasson be hosszabb-rövidebb pihenőket! Erős forgalomban különösen figyeljen a követési távolság betartására! Ha torlódást észlel, kapcsolja be a vészvillogót, hogy az Ön mögött érkezőket is figyelmeztesse!

Figyeljünk a saját és utasaink biztonságára! Használjuk a passzív biztonsági eszközöket, „kössük be” a biztonsági övünket és erre figyelmeztessük az utasainkat is! A gépkocsiban utazó 150 centiméternél alacsonyabb gyermeket minden esetben – a testsúlyához igazodó kialakítású – gyermekbiztonsági rendszerben kell rögzíteni.

Ne feledjék: mindenkit hazavárnak! A közúti közlekedési balesetek jogkövető magatartással, figyelmes, körültekintő vezetéssel megelőzhetők!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.