Egri Élet

… érték az egri életben.

MÉG NÉHÁNY NAP TÜRELMET KÉRÜNK A CSIKY UTCA RÉSZLEGES MEGNYITÁSÁIG

Néhány napja – a munkálatok előre haladásához igazodva – közöltük, hogy a Mekcsey utca megnyitását követően szeptember 3-án, hétfőn a Csiky Sándor utca is részlegesen megnyílik. A csapadékcsatorna-rekonstrukciós munkát a jelzett időpontig, a Dobó Gimnázium és a Városfal utca közötti szakaszon azonban nem tudta befejezni a kivitelező. Jelzésük szerint további 2-3 napra van szükség ahhoz, hogy a Városfal utcáig megnyithassuk a Csiky utcát.

Eger Önkormányzata számára nagyon fontos, hogy a jelentősebb közterületi beavatkozások, felújítások lehetőleg elkészüljenek a nagy forgalmat generáló időszakra, a szeptembert már kevesebb útfelbontással várjuk az erős forgalmat bonyolító utcákban.

A fentiek kapcsán elnézést kérünk a közlekedőktől és az érintett lakosoktól, szolgáltatóktól, s további türelmüket, megértésüket kérjük.

A Csiky Sándor utcában gyakorlatilag elkészült a munka, az „alsó részen” azonban még némi előkészítő munkára van szükség ahhoz, hogy a felső, kopó aszfaltréteg egységes felvitelét követően elindulhasson a közlekedés a Barkóczy-Bródy-Városfal-Csiky utca útvonalon.

A beruházás a Maczky utcában befejezett kivitelezés folytatásaként, június végén kezdődött a Csiky utcában. A Dobó Gimnáziumtól a Városfal utcáig terjedő szakaszon a hét folyamán elkészül minden, így ez a rész a héten járhatóvá válik. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból végzett csapadékcsatorna- és útfelújítási program keretében eddig összesen 280 m hosszban végezték el a csapadékcsatorna rekonstrukcióját, s a napokban 220 méterre bővül a projekt keretében már leaszfaltozott, megújult útpálya hossza. Elkészül a kétoldali járda és az új osztású útpálya és parkoló sáv, így a terület sokkal komfortosabban, biztonságosabban bejárható lesz.

A Csiky utcába a Posta felől szeptember közepéig még nem lehet még behajtani, de a Barkóczy út – Bródy utca – Városfal utca – Csiky utca útvonalon a héten már elérhető lesz a Széchenyi utca. A Barkóczy – Csiky kereszteződésben továbbra is a Vörösmarty utca irányába lehet csak kanyarodni, tehát itt érvényben marad a nyáron már megszokott forgalmi rend. Amint a kivitelező végzett az alsó szakasszal, átteszi székhelyét a Csiky utca „felső részébe” és ott folytatja a munkát. A fentiek következtében a buszok még nem hajthatnak be a területre és továbbra is a nyáron kialakított útvonalon szállítják az utasokat. Az útpályát a kétirányú forgalomnak szeptember második felében tudjuk átadni, s a Csiky utca teljes felújítása is elkészül az ősz folyamán a járdákkal és parkolókkal együtt, összesen csaknem 240 millió Ft felhasználásával.

Jelentős kiegészítő munkák is zajlottak a területen: a Heves Megyei Vízmű Zrt. az uniós projekttel egyidőben – saját forrásból – teljes körű ivóvízhálózat rekonstrukciót végzett, Eger Önkormányzata pedig önerőből teljesen átépíti a Széchenyi utcában, a posta előtt található buszöblöt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük