Egri Élet

… érték az egri életben.

ISMÉT JÁRHATÓ A GRÓNAY UTCA

Megtörtént a felső réteg aszfaltozása is, így szeptember 22-től ismét járható Egerben a Grónay Sándor utca. A területen – a Pacsirta utca és a Deák Ferenc utca találkozásánál – márciusban egy teherautó alatt szakadt be az útpálya.

Az eset kapcsán Eger Önkormányzata vis maior pályázatot nyújtott be, ám annak érdekében, hogy a helyzetet mihamarabb rendezhessük, a pályázati határozat megszületéséig – polgármesteri döntéssel és saját erő átcsoportosításával – ideiglenes fedezetet biztosítottunk a kivitelezésre. (A 15 millió Ft-os, rendkívüli kiadáshoz a központi keretből 70%-os, rendkívüli támogatást igényeltünk, a 30%-os önerőt költségvetési forrásból biztosítja a város.)

A feladat összetettebbnek bizonyult a kezdetben vártnál, így az útpálya alatti munkálatok elvégzéséhez, az előregyártott építőelemek megérkezéséhez több hónapra volt szükség. A térség út- és közműhelyzetét átvizsgálva döntés született arról is, hogy – a nyár folyamán, a forgalom legkisebb terhelése mellett – a kapcsolódó utcákban is elvégezzük a szükséges beruházásokat. Ezek összességében a vis maior beavatkozáshoz hasonló nagyságrendet képviseltek.

A Grónay Sándor utca aszfaltozását szeptember 21-én végezte el az egri kivitelező cég, így az útpálya szombattól már ismét alkalmas a biztonságos  közlekedésre, s újfent biztosítja a fontos kapcsolatot a Deák Ferenc úthoz.

Köszönjük az érintett lakosok és a közlekedők türelmét és megértését!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük