Egri Élet

… érték az egri életben.

VÁROSUNK A MUZSIKA EGYIK FELLEGVÁRA

Másodjára rendezték meg a Hangszert a kézbe! elnevezésű programot. A rendezvényen kicsik és nagyok is kipróbálhattak különböző hangszereket, mint például “villanygitárokat”, zongorát, szintetizátort, akusztikus gitárt, dobokat, ukulelét, elektronikus “kütyüket”, s még sorolhatnám…

Ezúttal a Forrás Gyermek- és Ifjúsági Házban próbálhatták ki a zenekedvelők vagy éppen profi zenészek a hangszereket. Az esemény megnyitója kedden délelőtt kezdődött, a különböző lélekemelő, zenei eszközöket még pár napig használhatják az érdeklődők az Egri Kulturális és Művészeti Központ egyik főbb telephelyén. 
Bajnai Zsolt, a Hangfoglaló Program megvalósításáért felelős kollégium vezetője beszédében megosztotta, sokan érdeklődnek az egyébként országos program iránt. Egert külön kiemelte, hiszen az Egri Ifjúsági Zenei Program – mint mondta – sokat nyújt az ifjú, amatőr és profi zenészeknek is. Említette egyebek között azt is, mindezt igen példaértékűnek tartja.

Rázsi Botond alpolgármester az Egri Élettel megosztotta, a rendezvényen a zenével közvetlenül találkozhatnak a vendégek. Mint közölte, Eger a kultúra egyik legkiemelkedőbb városa hazánkban. Visszaemlékezett arra is, amikor néhány évvel ezelőtt a Magyar Dal Napjának a fővárosa a hevesi megyeszékhely volt. Hangsúlyozta: a népszerű magyar város a zenei élet egyik fellegvára.

Tehát nincs kifogás: felnőttek és gyermekek, amatőrök és profik, irány a Forrás! Hangszert a kezekbe, bármelyiket!

Szöveg by: Melody

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük