Egri Élet

… mert ilyen az Egri Élet

NÉGY KIVÁLÓ FIATAL LETT EGER VÁROS ÖSZTÖNDÍJASA

Négy középiskolás diák nyerte el az „Eger Város Ösztöndíjasa” címet 2018 őszén az előző tanév II. féléves eredménye és a benyújtott pályázatok alapján. A Közgyűlés október 25-i ülésen a fiatalok Habis László polgármestertől vették át a támogatásról szóló oklevelet.

Fotók: Nemes Róbert

 

A támogatás 10 hónapon keresztül havi 10.000 Ft-os ösztöndíjból, valamint egyszeri, 100.000 Ft-os támogatásból áll. Az „Eger Város Ösztöndíjasa” program célja, hogy segítsen a tehetséges egri diákoknak a szakképesítés, az érettségi, a diploma megszerzésében, illetve hozzájáruljon ahhoz, hogy a képzett egri fiatalok a városban telepedjenek le.

Az egyösszegű, 100 ezer Ft-os hozzájárulást az alábbi feltételekkel fizeti ki a város a pályázat benyújtása óta folyamatosan egri lakóhellyel rendelkező hallgatónak: a diáknak igazolnia kell, hogy az érettségi vizsga évében felsőfokú oktatási intézménybe felvételt nyert és megkezdte a tanulmányait, vagy a szakmunkás képesítés megszerzését követően 90 napon belül képzettségének megfelelő munkahelyet létesített Egerben, és ez a jogviszonya legalább 3 hónapja megszakítás nélkül fennáll.

(Eger Önkormányzata legközelebb tavasszal, a tehetséges egyetemi-főiskolai hallgatók számára írja ki az Eger Város Ösztöndíjasa pályázatot.)

Eger Város Ösztöndíjasai – 2018/19-es tanév, középfok:

 

Ssz.

 

Tanuló neve

 

Intézmény neve

1. Liptai Kinga Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium
2. Petik Eszter Vivien Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet
3. Plerpa Zsófia Dobó István Gimnázium
4. Váradi Edina Lilla Dobó István Gimnázium

Az elnyert ösztöndíjhoz szívből gratulálunk a fiataloknak, tanulmányaikhoz pedig sok sikert kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.