Egri Élet

… érték az egri életben.

INGYENESEN MEHETNEK AZ EGRI NYUGDÍJASOK A SENIOR EXPÓRA

Eger Önkormányzatának támogatásával a bejelentett egri lakcímmel rendelkező nyugdíjasok idén is ingyenesen léphetnek be a november 22-23-án rendezendő Senior Expóra (korábbi Nyugdíjas Expo), melynek a BOK-csarnok ad otthont. Emellett minden, nem nyugdíjas korú érdeklődő, aki Eger Városkártya tulajdonos, 25%-os kedvezményben részesül a jegypénztárban, ha felmutatja egri plasztikkártyáját.

Hogy működik mindez a gyakorlatban?

A város támogatásának köszönhetően az 50 év feletti, vagy idősebb egri nyugdíjasnak csupán annyit kell tennie, hogy felmutatja nyugdíjas igazolványát és lakcímkártyáját, mellyel az egri állandó lakóhelyet, vagy egri tartózkodási helyet igazolja. Ha ezt megteszi, nem kell belépődíjat fizetnie.

A szervezők azt írják:

Hazánkban több mint hárommillió ember töltötte be a hatvanadik életévét, ez a lakosság több mint 30%-át jelenti. Az egyedülálló, évek óta nagy sikerrel rendezett kiállítás az idős korosztály érdekében jött létre, civil szervezetek, kisebb-nagyobb vállalatok és állami szervezetek összefogásával, együttműködésével.

Az idős emberekkel foglalkozó rendezvény legfontosabb feladata a figyelemfelhívás és egyben segítség abban, hogyan tudnak a nyugdíjas korú emberek testi-lelki egyensúlyban aktív, tartalmas, minőségi életet élni. Foglalkoznak az egészség alappilléreivel, a megelőzés, a prevenció fontosságával, a helyes táplálkozás, a pihenés, a testmozgás jelentőségével. A kiállítás foglalkozik a fiatalabb generációk és a család szerepével is, melyek hozzájárulnak a szépkorúak – lelki értelemben – kiegyensúlyozott, harmonikus mindennapok megteremtéséhez.

A Senior Expo-ra érkező számos kiállító az idősbarát, többek között turisztikai, távközlési, kulturális és más szolgáltatásait mutatja be. Megjelennek az idősbarát szállodák, gyógyfürdők, színházak ajánlatai. Mindeközben a színpadon különféle előadások és meglepetésvendégek gondoskodnak a jó hangulatról.

2017-ben és 2018-ban Eger Önkormányzata több családbarát díjat és címet is elnyert. A tavalyi esztendőben vette át Habis László polgármester az Emberi Erőforrások Minisztériumától az „Idősbarát Önkormányzat – díjat”, az egri szépkorúak sokrétű segítése, támogatása elismeréseként. A címért versengő települések között Eger arra vállalkozott, hogy hozzájárul az idős egri polgárok fizikai, szellemi frissességének megtartásához és a nemzedékek együttműködésének erősítéséhez. Önkormányzatunk kiemelt célja, hogy mindenki biztonságban és méltóságban élhesse meg az időskort és életének e szakaszában is a közösség aktív, teljes jogú tagja lehessen. Ebben a munkában kiemelt szerepet vállalnak mindazok, akik a szociális gondoskodás területén, a civil- és kulturális ágazatban dolgoznak, akár a Polgármester Hivatalban, akár az önkormányzat intézményeinél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük