Egri Élet

… érték az egri életben.

ÚJRA MEGRENDEZIK A NÉPSZERŰ ZONGORAVERSENYT

Zenevarázslat Négykezes Zongoraverseny és Kurzus Határok Nélkül

Ebben az évben ismét meghirdetheti az önkormányzat a Várnagy Andrea zongoraművész által megálmodott és az előző évek során is oly’ nagy sikerrel zárult „Zenevarázslat Négykezes Zongoraverseny és Kurzus Határok Nélkül” elnevezésű eseményt, amely Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen lesz február 27-e és március 3-a között – tudtuk meg a helyi önkormányzat sajtóreferensétől, Zentai Lászlótól.

A zsűri tagjainak sorában olyan neves művészek lesznek, mint Balázs János, Eckhardt Gábor, Kovács Géza, dr. Gábos Judit, Jónás Gabriella, Becht Erika, Mocsári Károly és természetesen Várnagy Andrea.

A szervezők célja a hagyományteremtés, a közös muzsikálás, a klasszikus zenében rejlő értékek megismertetése, a tehetséggondozás, valamint, hogy közelebb hozzák a közönséghez a klasszikus zenét. Fontos törekvésük továbbá, hogy a zongorán játszó fiatalok a pódiumon is megmutathassák és összemérhessék tudásukat. A zongoraverseny várja mindazon gyermekek, fiatalok jelentkezését, akik kedvüket lelik az együttmuzsikálásban.

A verseny a zene ünnepévé vált, hiszen a gyermekek, fiatalok megmérettetésén túl komolyzenei koncertek is látogathatóak lesznek a rendezvénysorozaton. Többek között koncertet ad Balázs János, Bogányi Gergely, Eckhardt Gábor, Gábos Judit, illetve Várnagy Andrea és Farkas Lili Zenevarázslat ifjúsági koncertjei is hallhatók lesznek.

Az eseményt színesíti a Zenevarázslat program keretében meghirdetett rajzverseny is. A résztvevőktől azt kérik, hogy a megméretésre minden páros tagja egy képzőművészeti alkotást (szabadon választott technikával és méretben) vagy egy rövid fogalmazást hozzon magával, amely kifejezi, hogy a darab eljátszása közben milyen képek, hangulatok jelennek meg bennük. A rendezvényen a tanár-diák kategóriát is meghirdetik.

By: Verebélyi Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük