Egri Élet

… érték az egri életben.

HÉTFŐN INDUL A MUNKA A KOSSUTH UTCÁBAN

Kisebb útszűkületre kell számítani a megyeháza és a taxiállomás közötti szakaszon

Február 25-én reggel megkezdi a munkát a kivitelező a Kossuth Lajos utca felújításánál – tudtuk meg Zentai Lászlótól, a helyi önkormányzat sajtóreferensétől. Ez a fejlesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, uniós forrásból valósul meg, a belvárosi terek és kulturális-közösségi funkciójú épületek megújítását célzó programcsomag részeként. Felújítják továbbá az Eszterházy teret, a Hatvani kapu teret, az Erzsébet udvart és a Kracker-udvart, valamint az egykori Helyőrségi Művelődési Otthon (HEMO) s a könyvár épületét is.

 

A Kossuth utcában hétfő reggeltől – az Egészségház utcai kereszteződéstől indulva, a Líceum oldalán haladva – kerítéssel határolják el a megújuló területet. A járda belső oldalán, az épületek mellett továbbra is biztosított lesz a gyalogos közlekedés, így az érintett üzletek működése és megközelítése is.

Miután a kivitelező HE-DO-Penta Konzorcium a kordonokat az útpályára helyezi, kisebb útszűkületre kell számítani. A kétirányú forgalmat ez nem akadályozza, ugyanakkor figyelmet igényel az autósok részéről. A fentieken túl a munkagépek folyamatos mozgása miatt is érdemes lesz óvatosan közlekedni a Kossuth Lajos utca ezen részén. A hétfő reggeli munkakezdést előkészítendő, a kivitelező már a hétvége folyamán megkezdi a parkolók lezárását az érintett szakaszon, hiszen a megújulás a parkolók felújításával kezdődik.

A fentieket is tartalmazó „Belvárosi terek komplex megújítása” című projekt megvalósításához az önkormányzat 1.827.000.000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A város a teljes beruházáshoz 80 millió forint el nem számolható önerőt biztosít.

by: VM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük