Egri Élet

… érték az egri életben.

VÁRJA AZ ÉRDEKLŐDŐKET AZ EGRI VÁROSI JEGYIRODA

Elkészült, s a 2019-es turisztikai szezon kezdetén már várja az egrieket és a hozzánk látogató vendégeket az Eger Városi Jegyiroda. A Bajcsy-Zsilinszky utcában e célra kialakított, megújult helyiségben nemcsak a legtöbb helyi programra, hanem az Interticket-tel szerződött országos rendezvényekre is egyszerűen, kényelmesen válthatnak jegyet a látogatók. A szolgáltatáshoz természetesen adottak a korszerű feltételek, biztosított a bankkártyás, SZÉP-kártyás fizetés lehetősége, bizonyos programokra pedig érvényesíthetők az Eger Városkártya által nyújtott kedvezmények.

A fejlesztés során korszerűbbé és tágasabbá tettük a városi jegyirodával egy helyen működő Tourinform Irodát és az 1552 Ajándékboltot is. Az iroda tehát Eger egyfajta „fogadószobája”, ahol kibővült szolgáltatással várják az érdeklődőket. A megújult miliőben magyar és idegen nyelven tájékozódhat mindenki.

Ismert, hogy Eger minden hosszú hétvégén és ünnepen a legkevdeltebb utazási célpontok között szerepel, a város rendszeresen top helyezést ér el a szállásfoglalási adatok tekintetében. Eger 2013 óta folyamatosan növekvő, eleve magas látogatottsága az elmúlt öt év során – minden esztendőben – tovább emelkedett. Az öt évvel ezelőtti adatokhoz képest 2018-ban 257 ezerrel több vendégéjszakát regisztrált a statisztika. E mutató tekitnetében az elmúlt esztendőkben elértük a félmilliós, lélektani jelentőségű eredményt, ám az egri szálláshelyek forgalma 2018-ban már meghaladta a 665 ezer vendégéjszakát.

Az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft. által működtetett Tourinform Iroda éves átlagban 50.000 érdeklődőt szolgál ki. A látogatók jelentős része, csaknem 12 ezer ember információs kapuként és jegyvásárlási bázisként keresi fel az irodát. Az új, kibővített funkciókkal megjelenő, központi szerepet betöltő városi jegyiroda céljaink szerint jelentős mértékben tovább növeli a Tourinform Iroda látogatottságát, s egyben erősíti a különböző idegenforgalmi rendezvények, kulturális programok, egri sportesemények helyi jegyértékesítését is.

Habis László polgármester úr hangsúlyozta: a jelentős előkészítő munkát igénylő jegyiroda megvalósításáért köszönet jár a turisztikai-szakmai közreműködőknek, a tervezőknek és kivitelezőknek, valamint az informatikai hátteret biztosító szakembereknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük