Egri Élet

… mert ilyen az Egri Élet

ÚJABB MAGYARORSZÁGI REKORD SZÜLETETT AZ EGRI KÓRHÁZBAN

Több mint ezren fertőtlenítettek kezet a minap, így rekorddal büszkélkedhet a kórház.

A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet az idén különleges módon, Guinness-rekord felállításával ünnepelte meg a kézhigiénés világnapot. Előzményként az intézmény munkatársainak a kézmosás fontosságáról szóló kézhigiénés plakátpályázatot hirdetett a kórház, s az öt legjobban sikerült posztert készítő osztály közössége jutott be a helyi szakmai verseny fordulójába.

Az alkotásokat az intézményben ki is állították, méghozzá a sürgősségi osztály folyosóján. A szakmai versenyen első helyezett lett a Krónikus Belgyógyászati Osztály Eger GREEN TEAM csapata 47 ponttal, második a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály HIGIÉNIAI HIÉNA csapata 46 ponttal, harmadik pedig az Urológiai Osztály UROKOMPLEX csapata 39 ponttal. A kézhigiénés vetélkedő zárása után, a kórház udvarán zajlott a kézhigénés guinness rekordkísérlet, amelyen a ténytanúsító jegyzőkönyv szerint 1006-an vettek részt, és végeztek irányítással kézfertőtlenítést. Ezenfelül 486 egri óvodás és iskolás, valamint 520 kórházi dolgozó együtt vett részt a rekord felállításában.

A rekordot Gál Gábor, a magyarországi rekordok regisztrátora  dokumentálta. Az óvodások részére rajzpályázatot is hirdetett a kórház. A győztesek rajzait ( óvodánként három rajzot) a kórház udvarán az eseményen láthatta a közönség.

A kézhigiéné az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzése miatt kiemelten  fontos. A Markhot Ferenc Kórház menedzsmentje mindent megtesz annak érdekében hogy minimálisra csökkentse a fertőzések előfordulását. Így a dolgozók oktatása, a tárgyi feltételek biztosítása, a kézfertőtlenítő-szerek folyamatos korlátlan rendelkezésre adása, az éber ellenőrző tevékenység, a témával kapcsolatos pályázatokban történő részvétel, előadások, továbbképzések tartása.  Mi, magyarok méltán büszkék lehetünk Semmelweis Ignácra az anyák megmentőjére, aki bevezette a  klórmeszes kézmosást és a gyermekágyi halálozást igen hatékonyan csökkentette ezzel a kézfertőtlenítési módszerrel. Tanai ma is örök érvényűek. A kézhigiénés világnap alkalmából rendezett eseménysorozattal a Markhot Ferenc Kórház szeretné ráirányítani munkatársai és a lakosság figyelmét a kézfertőtlenítés, a higiéné fontosságára. V. M.

Fotó: Kormos Ádám

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.