Egri Élet

… mert ilyen az Egri Élet

BICAJOZZUNK BIZTONSÁGOSAN GYERMEKÜNKKEL!

Melyik szülő ne szeretné kisgyermekét bicajon gyermek ülésben szállítani?

Ezt a cikkünket azoknak szánjuk, akik még a „viszem a gyermekemet én is” projekt előtt állnak.

Az első dolgok, amiket tisztáznunk kell, hogy alkalmas-e a kerékpárunk erre a célra? Műszakilag, szerkezetileg rendben van-e?

Gyermekülést tehetünk a kormányra, vagy kormányszárra. Ezek az előre szerelhetők csak akkor alkalmazhatóak, ha a felső testünk alatt és előtt elegendő hely van. Nem minden kerékpárra lehet feltenni, és csak rövid ideig használjuk ezeket, mert a gyermek hamar kinövi.

A csomagtartóra szerelhető változatok egyszerűségük miatt kedveltek. Néhány mozdulattal levehetők, igy mást is tudunk szállítani. A közvetlen rögzítés miatt a bicajt érő ütések a talaj felől sajnos nagyon direkt módon átadódnak, tehát rázós úton lassan haladjunk.

A vázra szerelhető, vagy konzolos ülések komfortosak kényelmesebbek, hosszabb kirándulásokon is jól használhatók. Általában minden féle kerékpárra feltehetők. A jobb, komolyabb gyártmányokhoz sok kiegészítő kapható, amelyekkel szinte bármely vázalakra feltehetők. Egy újabb konzol megvételével akár felváltva is vihetjük. A drágább es komolyabb ülések dönthetők. Nincs annál rosszabb, mint amikor az elalvó kisgyermek összecsuklik és úgy kell vinnünk.

A kiválasztáshoz az Egerbike szaküzlet szakmai segítséget tud nyújtani. A használathoz sok éves gyakorló szülői tapasztalatokat tudunk átadni.

Mikortól vigyük magunkkal gyermekünket? Sok helyen sokfélét olvashatunk, hallhatunk. Itt és most mindenféle szakmai magyarázat nélkül, de teljes meggyőződéssel azt javasoljuk, hogy onnantól szabad a gyermeket szállítani, amikortól már JÁR!

Ne feledjük, hogy a gyermek csak „passzív résztvevő”! Körültekintő, nyugodt, szabályokat betartó kerékpározással elkerülhetők a balesetek. A gyermekre is adjunk sisakot.

Az összes ülés rendelkezik magyar nyelvű leírással, amit feltétlenül olvassunk el.

Az Egerbike Kerékpárbolt Egerben, a Hadnagy u. 5. szám alatt várja a szülőket és segít, hogy minden rendben legyen, sőt még egy remek kuponnal is kedveskedik, amelyet az Apropó reklámújság hasábjain megtalálnak az olvasók.

Köszönjük az információkat Bacsó Zsoltnak, az Egerbike bringaszakértőjének!

Döntsünk jól a és kerekezzünk biztonságosan gyermekünkkel az egri életben, …..mert ilyen az Egri Élet!

 

by DÁT

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.