Egri Élet

… érték az egri életben.

TELJES A BETEGBIZTONSÁG A KÓRHÁZ RADIOLÓGIAI OSZTÁLYÁN

Egyre inkább fejlődik az egri kórház

Mint ahogyan a híradásokban is szerepelt, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ minden kórházakban ellenőrzi a radiológiai eszközöket és a védőfelszereléseket. Ugyanez történt Egerben is.

A Markhot Ferenc Kórház vezetősége az alábbiakról tájékoztatja a lakosságot:

Az intézmény vezetősége, a radiológiai osztály és a központi műtő kollektívája kiemelt fontossággal kezeli a betegek sugárvédelmi biztonságát. A kórház minden radiológiai berendezése (röntgen, CT, MRI, DSA) érvényes, hitelesített működési engedéllyel (zöld pecsét) rendelkezik, valamint minden sugárvédelmi eszköznek (köpeny, speciális gonádvédő, satöbbi) érvényes és hiteles használati engedélye van – tudtuk meg Szegedi Erzsébettől, az intézmény sajtóreferensétől.

A radiológiai berendezések folyamatos, biztonságos működtetését a kórház által a szakszervizekkel kötött szerződések garantálják.

A sugárvédelmi szakfeladatra a kórház sugárvédelmi megbízottat alkalmaz, aki az Országos Atomenergia Hivatal regisztrált sugárvédelmi szakértője. Az ő feladata, hogy napi, heti havi szinten ellenőrizze a radiológiai berendezéseket és a betegbiztonságot garantáló sugárvédelmi eszközöket. V. M.

Képünk illusztráció.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük