Egri Élet

… érték az egri életben.

UTCAZENÉSZEK VERSENYE EGERBEN – A ZSŰRI ELINDULT AZ ARANY LIKE ÉRMÉKKEL

Idén is színvonalas muzsikákat hallhatsz a belvárosban! 

Ötödjére rendezik meg a napokban az Utcazenészek Versenye Egerben elnevezésű fesztivált a megyeszékhelyen. 
Színes zenei műsorokat hallgathattok meg Egerben, és szavazhattok is a zenekarokra, fellépőkre. A készpénz egymillió forint lesz a megméretés végén – mondta el Ábry Zoltán főszervező a Garden Wine Bar & Pubban (ex-Zuzmó) tartott sajtótájékoztatón. – Az elmúlt elmúlt négy évben a rendezvény szép fejlődésen ment keresztül, sőt, országos hírnevet kapott. Mi más sem bizonyítja mindezt, mint az, hogy egyre több zenész jelentkezik a versenyre, valamint a visszajelzések nagyon pozitívak – mondta el Zoltán. – Célunk, hogy nemzetközivé tegyük a fesztivált. Az önkormányzat és vállalkozók is támogatják az eseményt.
Ezután a zsűri több tagja is felszólalt:
Karácsony János “James”, akit az LGT-ből és a Generálból ismerhetünk, megosztotta:
– Megkönnyíti a dolgunkat, hogy nagyszerű szavazási szisztémát találtak ki a szervezők. Engem speciel nem a profizmus, nem a feldolgozás motivál majd, hanem az, mit jelent az, ha valaki utcazenész…
– Aki kiáll a produkciójával mindenképp igényes legyen, az, pedig, hogy mennyire szuggesztív az előadó, mindenkinek a saját habitusából fakad – közölte az egyetem docense, Nagy Zoltán. – Szerintem szükséges a tehetséget gondozni, de ez mindig megtalálja a maga útját. Azonban kell az is, hogy lehetőséget kapjanak a virtuózok.
– Négy éve élek már itt, Egerben, de most vagyok először zsűritag. A rátermettségen kívül a közönségre való ráhangolódást tartom a legfontosabbnak – közölte Szolnoki Péter országos hírű zenész, a Bon Bon frontembere, énekese.
A zsűri fejenként 15 Arany Like érmével vág neki a mai nappal a verseny helyszíneinek. Több, mint 600 szavazatot fognak szétosztani.
V. M.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük