Egri Élet

… mert ilyen az Egri Élet

Gyors vacsoraötletek by EgriÉlet – COMING SOON!

Nem tudod, mit főzz vacsorára, netán ebédre? Eleged van már abból, hogy folyton gondolkodnod kell azon, hogy mi legyen az asztalon, s azon, hogy elégedett legyen a férjed, a gyermekeid az eléjük tálalt étel ízvilágával? S persze Te is, s nyilvánvalóan örülnél az elégedett arcoknak is… Nem beszélve arról, hogy feltételezhetően olykor a barátaidat is meghívod egy-egy jó kajára.

Az EgriÉlet segíteni fog neked mostantól, hogy ne agyalj sokáig, mi legyen a menü. Legyen szó olasz, magyar, vagy bármilyen gasztronómiáról. Mi ezeket részesítjük előnyben, ám tudnod kell, hogy nem receptekből dolgozunk, hanem saját magunk alkotjuk az ételeinket, kísérletezünk. 😉 Ám a hozzávalók sokszor magyarok és olaszok lesznek. De nem vetjük meg egyik kultúra konyháját sem, szóval ne lepődj meg semmin sem! Sőt, azon sem, ha egy klasszikus fogást kicsit átvariálunk, új köntösbe öltünk, s természetesen figyelünk a tálalásra is!

Néha olyanok leszünk, mint “Majd a Buday” – tudjátok, a kedves mosolyú, nagy darab szakács, aki az otthoni hozzávalókból “álmodta meg”, mit főz hirtelenjében. Olykor elmegyünk majd bevásárolni, és a látott termékekből döntjük majd el, mi legyen a vacsi.

Ne aggódj, törekszünk arra, hogy az ételek egyszerűek legyenek, és ne legyenek túl drágák. Persze – ugyebár – a produktumok közül választhatsz, bizonyára az olcsóbbat kutatod majd. Mi is így teszünk- de azért biztatunk titeket a minőségre is -, de természetesen tippet nem adunk, melyik márka a jó. Mindezt rád bízzuk!

Biztos tapasztaltad már, hogy egyes receptoldalak, nem megfelelő mennyiségeket adnak meg, és az ételed rosszul sikerül, nem úgy, ahogyan a képen látod… Ezt már mi is észrevettük, igyekszünk hát pontosak lenni, de az ‘ízlés szerint’, ‘amennyit felvesz’ kifejezéseket olvashatod majd nálunk – mert ez bizonyára így igaz sok esetben, “nagyanyáink” is így csinálták… 😉 Valamiből nem lehet pontos mértéket megadni, mert például minden liszt más – csak hogy egy példát említsünk.

Szóval fakanalakat, serpenyőket elő! Hogy az első vacsoraötletünk mi lesz, hamarosan megtudod. Próbálunk rendszeresen jelentkezni!

Bon Appetit! Guten Appetit! Jó étvágyat – mert az egri élet – vagy az Egri Élet – már csak ilyen! 😉

Jaaa, még valami, a vegánokra és a vegetáriánusokra is próbálunk koncentrálni. De a húsimádók sem maradnak le semmiről. És persze desszerteket is ajánlunk majd, saját ötleteink alapján.

Szerző: Verebélyi Márta

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.