Egri Élet

… érték az egri életben.

ÚJABB INGYENES PARKOLÓ AZ EGRI AUTÓSOKNAK

Az egri életminőség növekedésével egyre több autó jelenik meg a városunkban. Egy év alatt ezerrel, öt év alatt, több mint háromezerrel (!) növekedett a gépjárművek száma Egerben. 2018-ban 27 ezernél is több autó szerepelt a Polgármesteri Hivatal gépjárműadó-nyilvántartásában. Az 1970-es években alapvetően más városi gépkocsi-helyzetben épültek a Felsővárosi társasházak, sok esetben a lakáshoz jutás feltétele volt az, hogy az illető ne rendelkezzen autóval! A világ gyökeresen megváltozott, s bár a „zöldfelületek kontra parkolók” kérdése örök vitatéma az egriek körében, világos, hogy jelen helyzetben a parkoló kapacitás növelésére van szükség a 12 ezer egri polgár által lakott Felsővárosban.

Idén márciusban adtuk át a Malom utcánál megújult, kulturált, ingyenesen használható parkolót, amely 60 személygépkocsi befogadására alkalmas. Akkor megígértük, hogy nyáron újabb várakozóhelyekkel bővítjük a felsővárosi lehetőségeket.

Habis László polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta: Eger Önkormányzatának saját erős beruházásaként elkészült az a 100 férőhelyes, ingyenesen használható parkoló, melyet az EVAT Zrt-vel együttműködésben alakítottunk ki a Felsővárosi Sporttelep mellett, a Hőközponthoz közeli területen. A szilárd alappal rendelkező, zúzottköves parkolót a parkolási rendszer bevételeiből finanszírozza a város. Az Olasz utca irányából megközelíthető, mintegy 3000 m2-es területen ingyenesen lehet várakozni, s ehhez elkészült a megfelelő, szabványos szegélyezés. Örömünkre szolgál, hogy az egriek már a jelképes átadás előtt birtokba vették az elkészült területet. A 100 új parkolóhely sokat számít a környéken élők mindennapjaiban – hangsúlyozta Eger polgármestere.

Martonné Adler Ildikó alpolgármester, felsővárosi önkormányzati képviselő kiemelte: az Olasz utcai társasházakhoz vezető, korábban igen rossz állapotú szervízút első szakaszát két éve újítottuk fel az egymilliárdos közterületi rekonstrukciós program keretében. Néhány napja készült el a második szakasz felújítása, az önkormányzat saját erős beruházásként. Mindez a lakók kérésére történt. Ugyancsak a mindennapokat segítő fejlesztés volt a környéken az Olasz és a Kallómalom utcák találkozásánál elvégzett járda-akadálymentesítés, amely a felsővárosban élő babakocsis anyukák és kerekesszékesek életét könnyítette meg.

Mint elhangzott: a városvezetés határozott szándéka, hogy folytassák az ingyenes parkolóhelyek kialakítását a belvárostól néhány perces sétára. Ilyen parkoló található a Hadnagy utca – Ady Endre utca kereszteződésében, az említett Malom utcai területen, a volt hármas iskola udvarán, a Kisasszony temető melletti, aszfaltozott övezetnél is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük