Egri Élet

… mert ilyen az Egri Élet

MOST KÖVETKEZZÉK EGY NAGYON EGYSZERŰ DESSZERT!

A legismertebb mogyorókrémnél nincs jobb, nem mellesleg a koppintások felismerhetőek…

Sokan imádják ezt a bizonyos édességet, én csak nagyritkán fogyasztom, sőt, néha túlértékelve érzem. De bevallom, a kedvenc palacsintám egy ideje ezzel töltött. Persze nem kedvelem, ha azt érzem, hogy ezt a márkát utánozzák, simán felismerhető az eredeti íze, s a “másodhegedűséké” is…

De most nem is ez a lényeg. Néha megengedhetünk magunknak egy kis desszertet. Ez most mogyorókrémes rétes, “lusta asszony”-módra. Miért lusta ‘zasszony’? Mert nem eredeti rétestésztát készít – ahogy nagymamáink gályáztak a finomságért órákig -, hanem boltban vásárolja.

Tök’ egyszerű ez a nyalánkság. Veszel egy csomag rétestésztát, kétfelé veszed, a tepsibe zsírpapírt teszel. Szépen belehajtogatod a folyékony finomságot, úgy, hogy ne csorogjon ki. Érdemes a tészta közepére helyezni (nem túl sokat, bár rátok bízom a mennyiséget, “amennyit felvesz”), így nem lehet túl nagy gond. De ha picit kifolyik, no, azért sem visz el a zsandár…

A tetejét kend be tojássárgájával, tepsibe hát! Hozzávetőlegesen húsz perc, 180 fokos, előmelegített sütőben – de azt hozzátenném, a sütők eltérőek, így inkább azt nézd, aranybarnára süljön a teteje.

Jómagam nem vártam meg, hogy kihűljön a végeredmény, de azért érdemes, mert úgy jobban lehet vágni. Olyasmi az ízvilága, mint a palacsintáé. A majszolás után érdemes egyet kardiózni egyet…

Szöveg: V.M.

Fotó: V.M.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.