Egri Élet

… mert ilyen az Egri Élet

ROMÁNC A CSILLAGOK ALATT 9. RÉSZ – LILI BOSSZÚJA

9. Lili bosszúja

 

– Oké, akkor ott. -tette le Csenge vigyorogva a telefont.

Legszívesebben elheveredett volna az ágyon, és órák hosszat merengett volna még Martinon, de erre nem volt ideje. Kevesebb, mint 2 óra múlva találkozni fognak, és ő még nem tudta, hogy mit vegyen fel, szóval meg kellett kezdenie a ruhakeresési akciót. Kinyitotta a ruhásszekrénye ajtaját, és már éppen elkezdett volna fennhangon panaszkodni, hogy neki egy rongya sincsen, (noha tömve volt az egész szekrény), amikor halk kopogás hallatszott.

– Gyere be! -kiabált ki.

– Ugye nem zavarlak? -lépett be az anyukája.

– Nem, dehogy. -dugta ki Csenge a fejét a ruhásszekrényből. -Mit szeretnél?

– Hát… Ami azt illeti, aggódom Lili miatt. Te tudsz róla valamit? Olyan furcsa mostanában. Mintha… Nem is tudom. Olyan szomorúnak látszik.

– Ööö, én nem tudok semmit. Lehet, hogy csak sokat kell tanulnia. Vagy összeveszett az egyik barátnőjével. Meg amúgy is. Neki mindig van valami baja.

– Ha te mondod. Nekem akkor is levertebbnek tűnik, mint szokott. Pont emiatt nem tudom, hogy elengedjem-e egy buliba, vagy ne.

– Milyen buliba? -kérdezte Csenge, még mindig a szekrényben kotorászva.

– Egy házibuliba. Az egyik barátnőjénél lesz. Azt mondta, egész végig ott lesznek, és csak 10-15 ember lesz ott.

– És gondolod, hogy ott is maradnak? Anya! Most komolyan! Szinte le merném fogadni, hogy elmennek valami szórakozóhelyre, és leisszák magukat. A barátnőjéhez max hányni mennek haza.

– Csenge, ez azért nem szép tőled. Én is tudom, hogy Lili miket szokott csinálni, de ilyen állapotban nem hiszem, hogy lenne kedve piálni. Neki most csak az kell, hogy kikapcsolódjon egy kicsit a barátaival. Vagy te talán nem így látod?

– Nem, egyáltalán nem! Nekem elhiheted, hogy mégha tényleg egy házibuliról van is szó, ott nem filmet fognak nézni, meg pattogatott kukoricát enni, hanem inni, kavarni, meg talán még drogozni is. És ha már itt tartunk, nekem nem tetszik, hogy ennyire szabadjára engeded Lilit. Hisz még nekem sem engedsz meg annyi mindent, mint neki! Én mindjárt 17 vagyok, de még életemben nem voltam annyi buliban, mint ő! Igazából még részeg sem voltam soha, Lili meg szerintem már a két kezén nem tudja megszámolni, hogy mennyiszer!

– Jól van Csenge, ebből elég! Nem beszélhetsz így a saját húgodról!

– De igen! Arra még nem is gondoltál, hogyha ezt így folytatja, és ennyi buliba jár, meg ilyen ri***cos ruhákat vesz fel, plusz még részeg is mellé, egyszer meg fogják erőszakolni?! Aztán persze majd sírhat neked, de akkor már nem fogsz tudni mit tenni!

– Csenge, ezt most hagyd abba! Komolyan mondom, nem tudom, mi ütött beléd mostanában! Egyfolytában Lili ellen dolgozol, nem értem, hogy miért! És, már ne is haragudj, de te beszélsz nekem a húgod erkölcseiről?! Mikor te… -akadt el Csenge anyukájának a hangja.

– Mikor én MI? -kérdezte a lány dühösen, de egyben értetlenül.

– Mikor te… -kezdte el, de elcsuklott a hangja.

– Mikor én MI?! Mondjad már! -emelte fel a hangját Csenge.

– Mikor te már le is feküdtél egy olyan sráccal, akit egy hete ismertél! -kiáltotta a lány anyja. Szavait döbbent csend fogadta, Csenge még a ruhát is kiejtette a kezéből.

– Hogy mi van?! -kérdezte halkan. – Ezt ki mondta neked?

– Lili. Mondta, hogy neki is ugyanaz a srác tetszett, mint neked, és egyfajta természetes versengés alakult ki köztetek. Azonban azt még ő sem gondolta, hogy te azzal fogod megszerezni magadnak a fiút, hogy egyből lefekszel vele.

– Mi?! Várj, te ezt most tényleg elhiszed neki?! Te el tudnád ezt rólam képzelni?!

– Én már nem tudom, mit higgyek. Eddig azt hittem, Lilivel lesz nagyobb gondom, de most már látom, hogy igazából neked kellene erkölcsből leckéket venned, nem pedig neki. -mondta az anyja, majd elindult kifelé. Kinyitotta az ajtót, azonban mielőtt kiment volna, megállt, és a Csenge körül szanaszét heverő ruhákra nézett. -Ja igen, és nem tudom, hogy mit terveztél mára, de nem engedlek el. Ezek után ne is várd egy darabig, hogy bárhová is elmehetsz.

– De anya! Ezt nem teheted velem! Már megbeszéltem ezt a találkozót… -kezdte Csenge, de elharapta a mondat végét.

– Kivel? Gondolom, azzal a sráccal, ugye? Hát, akkor jobb, ha azt is tudod, hogy vele meg ezentúl nem találkozhatsz. Nem érdekel, hogy mit gondolsz.

– Anya! Ezt nem teheted meg velem! -ismételte a lány, bár hasztalan.

– De megtehetem! És meg is teszem! -mondta az anyukája, majd, most először, becsapta maga után az ajtót.

A lány dermedten állt ott. Nem tudta, mit kellene tennie. Nem mehetett az anyja után, hisz úgysem hallgatná meg. Dühös gondolatait a telefonja csengése szakította félbe. Magához vette a készüléket, majd ránézett. Martin hívta. Kis habozással, de rányomott a piros jelre, mire az elhallgatott.

Most, amíg nem tudja, hogy mit fog tenni, nem akart vele beszélni. Majd üzenetben lemondja a találkozót. Azonban egy valamiben nagyon biztos volt. Mégpedig abban, hogy ezt még Lili nagyon meg fogja bánni.

Szerző: Kosztadinovszki Pamela Letícia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.