Egri Élet

… érték az egri életben.

ZÖLDHULLÁM AZ AUTÓSOKNAK

Jelentős, az egriek, s az ide látogatók által régóta várt fejlesztés valósult meg: mintegy 30 millió forintból, uniós és hazai forrásból végezte el az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) a 25. számú főút jelzőlámpáinak összehangolását.

kép: Nemes Róbert

Az előzetes adatok szerint a „zöldhullám” révén mintegy 10 százalékkal „felgyorsul” Eger, azaz rövidebb idő alatt lehet átjutni észak-déli irányban a városon. A zöldhullámot október 1-jén vezették be, a rendszert – egy napos tesztüzemet követően – Habis László polgármester kedden sajtótájékoztató keretében indította el a Mátyás király út – Fadrusz utca találkozásánál.

Eger Önkormányzatának kérésére a tervezettnél csaknem egy évvel korábban végezte el a 25. számú főút jelzőlámpáinak újra programozását a NIF Zrt. Az M25-ös gyorsforgalmi autóút déli ütemének megvalósításához kapcsolódó beruházás során csaknem 30 helyszínen módosították a jelzőlámpák programját: a meglévő három üzemmód (délelőtti, délutáni és éjszakai, illetve hétvégi) további hárommal bővült. Számos csomópontban kiegészítő, sárga villogós kijelzők jelzik az autósoknak a gyalogátkelőt. Szabó Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves Megyei Igazgatóságának igazgatója kiemelte: több helyszínen változott a forgalmi rend, ezek közül a legjelentősebb, hogy a „zöldhullám” elősegítése érdekében a Vörösmarty utca – Sertekapu utcai csomópontban balra kanyarodási tilalmat vezettek be. A szakember felhívta az autósok figyelmét, hogy – noha táblákkal is jelezték a forgalmi változásokat – ne megszokásból vezessenek.

Cikk forrása: Zöldhullám az autósoknak Egerben – SAJTÓANYAG

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük