Egri Élet

… mert ilyen az Egri Élet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Megjelentek a Heves megyei, beszállítói és külpiaci területen mentorálandó kis- és középvállalkozások (kkv-k) kiválasztására vonatkozó pályázati felhívások a már futó Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) beszállítói mentoráltnak olyan termelőtevékenységet folytató kkv-kat keres, amelyek be kívánnak lépni a hazai, illetve uniós/nemzetközi beszállítói láncokba. Külpiaci mentoráltnak pedig olyan kkv-k érdeklődését várják, amelyek exportképesek és bővíteni szeretnék a külpiaci tudásukat, valamint be kívánják indítani külkereskedelmi tevékenységüket, neves közepes-, vagy nagyvállalatok közreműködése mellett. A jelentkezéseket a www.vallalkozztudatosan.hu címen 2019. 10. 09-ig lehet benyújtani.  

A beszállítói és külpiaci mentorálás elsődleges célja – a kormányzati célokkal összhangban – a kkv-k ösztönzése termelési, szolgáltatási színvonaluk emelésére. A beszállítói alprogram célja, hogy a hazai kkv-k be tudjanak lépni a hazai és nemzetközi beszállítói láncokba – ezáltal akár potenciális beszállítóivá válhatnak nem csak a programban részt vevő, így integrátori szerepet is betöltő mentorcégeknek, de számos más, a beszállítóik elé magas követelményeket állító hazai és külföldi vállalkozásnak. A megyében az Aventics Kft., Seissenschmidt Kft., SBS Kft. beszállítói mentorcégek mellé várják 4-4-4 db mentorálandó kkv jelentkezését. A külpiaci alprogramban a magyar tulajdonú kkv-k exportképességének kialakítása, illetve annak növelése, továbbfejlesztése a cél. A megyében Sanatmetal Kft. és Mátrametál Kft. külpiaci mentorcégek mellé szintén várják 6-6 db mentorálandó kkv jelentkezését. A már megerősödött, minőségileg magasabb szintet elért kkv-k képesek lesznek önállóan bekapcsolódni a nemzetközi munkamegosztásba akár beszállítóként, akár közvetlen exportőrként. Az Országos Vállalkozói Mentorprogram e célok eléréséhez Heves megyében is csoportos, szakmai mentorálással nyújt segítséget a fenti 3 beszállítói és 2 külpiaci mentorcég közreműködésével. A pályázati felhívásokról és a jelentkezésről bővebb információt a projekt honlapjáról – www.vallalkozztudatosan.hu – és a megyei programkoordinátoroktól lehet megtudni. A Széchenyi 2020 program keretében 3,3 Mrd Ft európai uniós támogatás segítségével 2020 végéig megvalósuló projektet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (2,3 Mrd Ft) az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (0,2 Mrd Ft), illetve a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal (0,8 Mrd Ft) konzorciumi együttműködésben valósítja meg.

További információ: Czagány Melinda, Heves megyei programkoordinátor, 20/372-9397, czagany.melinda@mkik.hu

Cikk forrása: Beszállítóvá és exportőrré válást segítő pályázatot hirdet a kamara – KÖZLEMÉNY

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.