Egri Élet

… mert ilyen az Egri Élet

ROMÁNC A CSILLAGOK ALATT 15. RÉSZ – LÁNYOK, MI TÖRTÉNT TEGNAP ESTE?

15. Lányok, mi történt tegnap este?

Csenge hideget érzett. Nagyon hideget. Kinyitotta az egyik szemét, hogy megnézze, mégis honnan jön ez a jeges fuvallat. Körülnézett a még mindig fényben úszó szobán (sajnos elfelejtette lekapcsolni a villanyt), és rájött, hogy nincsen betakarózva.

Ahogy Lili sem, aki pedig még annyira sem volt felöltözve, mint ő. Gyorsan bement a hálószobákba, és annyi takarót vitt ki, amennyit csak elbírt. Nagy nehezen lehúzta Liliről a cipőjét, majd a felsőjét is, és alaposan betakargatta.

Ezután ő is beburkolózott a jó meleg takaróba, és ismét mély álomba merült. Azonban nem sokkal később megszólalt a telefonján Taylor Swift-től a Shake It Off, amire rögtön kipattant a szeme. Felkapta a feje mellől a készüléket, és gyorsan felvette, mielőtt még Lili felébredne.

– Halló! -szólt bele fojtott hangon.

– Csenge! Na végre már, hogy felveszed! Hol voltál egész este?! Rengetegszer hívtalak! -hallatszott a vonal túlsó végén Bogi felháborodott hangja.

„***ssza meg! Bogi teljesen kiment a fejemből!” -kapott a lány a fejéhez, majd ránézett a telefonjára. Tényleg egy csomószor hívta tegnap, de annyira ideges volt, hogy oda sem figyelt rá.

– Ne haragudj, elfelejtettem! Annyi minden történt az este, hogy ez már nem jutott eszembe! Bocsáss meg!

– Én megbocsátok, de a francba is! Itt vártam rád, és még én kaptam büntetést, mert este 10 után már nem engedhetnének be senkit a koliba, de velem kivételt tettek, és erre… A vendégem nem jött! Tudod, mekkora letolást kaptam érte?! Ezért még el is tilthattak volna onnan!

– Jól van, sajnálom Bogi, de hidd el, még ez is kevés volt ahhoz képest, mint amit én éltem át tegnap este!

– Mert?! Jézusom, csak nem történt valami baj?! Lilivel kapcsolatos? -kérdezte egyből Bogi.

– De majd mesélek. Nem akarom telefonban.

– Ja, értem. Akkor gondolom, elég gáz a helyzet.

– Ahogy mondod. De ne haragudj, most már leteszem, mert dolgom van. -vágta ki magát Csenge.

– Oké, rendben. Vigyázz magadra! -köszönt el Bogi.

– Te is! Szia!

– Szia! -tette le a barátnője a kagylót, mire Csenge szaggatottan kifújta a levegőt.

Hirtelen eszébe jutottak a tegnapi este emlékképei, amitől teljesen felfordult a gyomra. Megrázta a fejét, és próbált másra gondolni, de nem ment. Folyton csak az a gyönyörű, mégis rémisztő jégkék szempár villant az agyába, és az, hogy legszívesebben megnyuvasztaná a tulajdonosát.

Azonban nem sokáig tartott ez az újonnan érkezett gyilkos ösztön, mert eszébe jutott Martin és a csókjuk. Nem tudta megállni, hogy ne vigyorodjon el, ahogy visszagondolt rá. Életének első csókja volt, és még mindig annyira hihetetlen és felfoghatatlan érzés töltötte el, ha csak rágondolt, hogy úgy érezte magát, akár egy zizegős cukorka.

Mielőtt viszont még lejátszhatta volna a fejében az ominózus pillanatot újra, meg újra, nyöszörgés hangzott a kanapé felől.

– H…hol vagyok? -kérdezte Lili berekedt hangon.

– Már itthon vagy. -ült le Csenge húga mellé. -Hogy vagy? -kérdezte.

– Szarul. -sírta el magát a lány.

– Na, ne sírj! Minden rendben van. -ölelte át Csenge a húgát. Mivel nem sokszor fordult elő ilyen, őt magát is meglepte, hogy ez a gesztus ilyen ösztönösen jött neki.

– Éhes vagyok. És fázok. -hüppögött Lili.

– Csináljak neked nutellás kenyeret, és egy forró fürdőt?

– Légyszi! -kérte a húga.

– Oké. 10 perc, és meglesz. -mosolyodott el Csenge, majd, amíg folyt a víz, nekiállt kenyeret kenni. Természetesen közben le nem vette a szemét Liliről, aki még mindig borzalmas állapotban volt.

Amint kész lett a fürdővíz és a kenyér, beterelte húgát a fürdőszobába a nutellás kenyerekkel együtt, majd résnyire nyitva hagyva az ajtót, magára hagyta.

– Nem tudnád behozni a telefonom? -kérdezte Lili pár perccel később.

– Minek kell?

– Zenét szeretnék hallgatni. -hallatszott a válasz.

– Szerintem jobb lenne, ha most csak relaxálnál, jó? Majd utána hallgatsz zenét. -hadarta Csenge, majd gyorsan előkotorta Lili telefonját. Így, nappali fényben az még siralmasabban nézett ki, és hiába dugta töltőre, csak nem akart bekapcsolni.

Egykedvűen letette a telefont az asztalra, és elment átöltözni. Bár ő sem volt a legtisztább, muszáj volt másik ruhába bújnia, ami tiszta volt és jó illatú.

Éppen befejezte az öltözködést, amikor kopogtattak, majd pár pillanattal később kulcszörgés hallatszott, és belépett az anyja. A haja össze-vissza állt, és nagyon idegesnek tűnt.

Csenge már köszönni akart, amikor Lili lépett ki a fürdőszobából. Lehajtott fejjel törölgette a haját, így nem tűnt fel neki, hogy eggyel növekedett a lakásban tartózkodók száma.

– Jajj, Csenge. Ez a fürdő nagyon jót tett! Köszi! De amúgy, majd azért elmondod, hogy pontosan mi is történt tegnap este? -kérdezte Lili, majd felnézett. Ekkor pillantotta meg az anyját, mire minden vér kiszaladt az arcából. Kétségbeesetten nézett a nővérére, aki azonban ugyanolyan rémülten nézett vissza rá.

– Nos lányok. -kezdte az anyjuk, majd becsukta az ajtót. Ledobta a kulcscsomóját az asztalra, majd letelepedett a kanapéra. -Akkor halljuk! Mi is történt tegnap este?

 

Szerző: Kosztadinovszki Pamela Letícia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.