Egri Élet

… mert ilyen az Egri Élet

ROMÁNC A CSILLAGOK ALATT 22. RÉSZ – BOGI FELNYITJA CSENGE SZEMÉT

 

22. Bogi felnyitja Csenge szemét

Bogi leesett állal bámult Csengére. Szentül meg volt róla győződve, hogy barátnőjének teljesen elment az esze.
– M…Mi??! -kérdezte, megrázva egy kicsit a fejét, hátha ettől kijózanodik.
– Jól hallottad. Idol leszek. -szegte fel a fejét Csenge.
– Ezt most komolyan mondod? -nézett Bogi hitetlenül a barátnőjére.
– Igen! -mondta Csenge határozottan.
– Háát…
– Most mi a baj? Talán nem lennék elég jó?
– Nem, de te nem lehetsz az. -mondta Bogi őszintén, bár barátnője dühös arcát látva megbánta, hogy megszólalt.
– Szerinted talán ennyire csúnya vagyok?!
– Nem. De még nagyon keveset tudsz a KPOP-ról, és annak a világáról, szóval ez egy teljesen elhamarkodott döntés. Ne haragudj, én mindig támogatlak mindenben, de ez egyszerűen lehetetlen.
– Már miért lenne az? Vékony vagyok, táncolni nem nagyon táncolok, de meg lehet tanulni, ahogy énekelni is!
– Csenge, most nem csak ezekről van szó. Ezek is fontosak, de még nagyon sok más van, amiről nem is tudsz, vagy eszedbe sem jut!
– Például?
– Na szóval. Tegyük fel, hogy megtanulsz profin táncolni, meg énekelni, ez minimum 2 év. Aztán, még nem ártana koreaiul is megtanulnod, mivel a dalszövegek ezen a nyelven vannak, az angol csak nagyon minimálisan van benne. Ez is legalább 2 év, és akkor ez még csak alapszint, hogy el tudod mondani, hogy ki vagy, és honnan jöttél. De tudod, ez édeskevés. És persze még ott van az is, hogy ahhoz, hogy elmehess a meghallgatásokra, ki kell menned Dél-Koreába. Az tény, hogy vannak olyan ügynökségek, akik a neten néznek meg, de akkor is el kell menned, hogy megmutasd magad élőben.
– De…-kezdte Csenge, viszont Bogi félbeszakította.
– Várj, még nem fejeztem be! Mondjuk, hogy ezt te mind teljesíted, de itt jön a képbe a legnagyobb bökkenő, ami miatt soha nem fog ez összejönni. Mégpedig az, hogy már 16-17 éves vagy.
– De hát az egyáltalán nem öreg! -fakadt ki Csenge.
– Dehogynem! -emelte fel a hangját Bogi, azonban rögtön el is halkult, amint látta, hogy minden szem rászegeződik. -Csenge, figyelj. Ez tényleg nem öreg életkor, de nekik az. Mert ezek az idolok nem ilyen korban kezdtek el azon gondolkozni, hogy hopp, ők idolok lesznek! Hanem már 10-11 éves korukban! Akkor kezdik el a gyakornokságot, és 17 évesen már debütálnak! Te már rég kicsúsztál ebből az időből! Gondolj már bele! Mégha most el is kezdesz tanulni mindent, akkor is leghamarabb 20-22 évesen lennél annyira képzett, hogy egyáltalán gyakornok legyél! Aztán az még minimum 2 év! De az is csak akkor, ha rohadt ügyes, meg tanulékony vagy, és az adott ügynökség látja benned a lehetőséget! Szóval, ha ezeket mind összeveted, kb. 24-25 évesen tudnál leghamarabb debütálni! Ami meg lehetetlen, mert az idolok ennyi idősen már vagy 5-6 éve (legalább!) egy jól menő banda tagjai!
Csenge szótlanul hallgatta végig Bogi szóáradatát, és már éppen megszólalt volna, amikor barátnője folytatta.
– És látod, ezért mondtam, hogy nagyon kevéssé ismered még ezt a világot. Hidd el, nem hazudok. Ha megnézed a BLACKPINK-et, vagy a TWICE-ot, ott is a legidősebb tag 24 éves! Pedig már mindkét banda van vagy 4-5 éves!
– De miért kell őket olyan fiatalon debütáltatni? kérdezte Csenge lehorgasztott fejjel.
– Azért, hogy még sok pénzt tudjanak hozni a konyhára! Gondolj csak bele! Te létrehoznál egy olyan együttest, ami max 4 évig lesz fent, és utána feloszlik, mert a tagok kiöregedtek? Nyilván nem érné meg. Így meg, hogy már jó fiatalon debütáltatják őket, legalább 8-10 évig futni fognak. Lehet, hogy 1-2 taggal kevesebben lesznek, de menni fognak. Nézd meg a Girls’ Generation-t! 2007-ben debütáltak, és még 2017-ben is jött ki számuk! Igaz, ott már csak 8an voltak a 9-ből, de na.
– Akkor azt mondod, hogy semmi esélyem?
– Szinte semmi. Én bele se kezdenék a helyedben.
– De akkor mit tegyek? Hogyan hódítsam meg Martint? Én nem vagyok olyan szép, mint az a lány! -mondta Csenge könnyekkel a szemében.
– Háát… talán van egy ötletem, de majd elmondom suli után.
– Naa, mondd már, hogy mi az!
– Nem! Majd suli után! -vigyorgott titokzatosan Bogi.
Csenge még nyaggatni akarta, hogy mondja el, de a barátnője tüntetően előrefordult, és már nem tudta belőle kiszedni, mire is gondol.

Szerző: Kosztadinovszki Pamela Letícia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.