Egri Élet

… érték az egri életben.

SEGÍTSÜNK EGYMÁSON KORONAVÍRUS IDEJÉN – AZ EGRIÉLET.HU AZ EGRI ÉLETÉRT

Összeszedtünk pár dolgot, aminek betartásával az Egri Élet olyan lehet, mint régen. Ugye ti is akarjátok? Akár még fejlődhetünk is.

Maradj otthon!

A csapból is ez folyik, mégsem tartják be az emberek itt Egerben sem. A probléma, hogy az utcákon a legnagyobb számban fiatal baráti társaságokat, vagy nyugdíjasokat lehet látni.

Kedves EGRI, MENTÁLISAN ÉRETT, FELNŐTT KOROSZTÁLY!

Ha a te gyermeked olyan korú, hogy barátaival szeretne kijárni egész egyszerűen NE ENGEDD MEG NEKI, mert Te vagy a felnőtt, Te vagy érte a felelős, hogy tünetmentesen ne hordozza a vírust a családban, hogy aztán téged, vagy ami még rosszabb a te szüleidet veszélyeztesse.

Ha a szüleid nyugdíjasok, egyszerűen NE ENGEDD MEG NEKI, hogy kimenjen. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy a nyugdíjasok Egerben sem mérik fel, hogy mennyire életveszélyben vannak. Te vagy érte a felelős, hogy az egész család otthon maradjon. Legfőképpen Ők. Ezügyben fontolóra kellene a város vezetőinek venni, hogy a hatóságok büntessék azokat nyugdíjasokat, akik kijárnak. Nem véletlenül vannak a zöld számok. Nem véletlenül vannak a csoportok, amelyek azért jöttek létre, hogy az otthon maradt időseknek segítsenek. Nem szégyen segítséget kérni nyugdíjasan, főleg most ebben az időben, amikor a tilalom nagy része miattuk lett kitalálva.
Itt egy jó kis videó, amelyet a nagy dumás Kovács András Péter készített.

Alternatív munkalehetőségek! Home Office!

Ha olyan munkavállaló vagy, akinek be kell menni dolgozni kérlek tartsd be a hivatalos védekezési protokollt, ha már ki kell menned az otthonodból. Igen, lehet, hogy már így is otthonról kell dolgoznod, vagy csak úgy alakult, hogy lecsökkent a munkaidőd, akkor lehet, hogy nincs elegendő pénzed sem ezek miatt. Neked is alternatív ONLINE munkát érdemes vállalnod, amit OTTHONRÓL tudsz végezni. Sok lehetőség van, ami otthonról kiegészítheti a jövedelmet. Összegyűjtöttünk pár ilyet. Ha kiegészítésre van szükséged, itt a profilom, (https://www.facebook.com/akostobias.dobai) privátban elmondom mit lehet tenni, amiket a személyedre tudsz szabni. Egy cikkben erre nem térek ki, mert ez itt nem a reklám helye.

Alternatív üzleti modellek!

Ha kereskedő, illetve szolgáltató vagy, kérlek alakítsd át az üzletedet, ha teheted úgy, hogy ki tudd szolgálni a lakosságot házhoz szállítással, vagy online. Így nem kell elküldeni a dolgozókat sem, egész egyszerűen más lesz a munkakörük.
Ha vendéglátóhely vezető vagy, a házhozszállítás a te boltodat is életben tarthatja, főleg akkor, ha egy olyan menüsort is összeállítasz, ami „fogyasztóbarátabb”, mint az eredeti áraid.
Gondoljunk bele! Ha kiszolgálnának minket az otthonunkban, akkor nem kellene annyit az utcákat róni. Szóval nem kell bezárni, csak átszervezni. Ha házhoz jönne a pékáru, a hentesáru, a zöldség-gyümölcs, vagy más élelmiszerek, biztonsággal előállíthatnánk otthon az ételeinket. Ha úgy döntenénk, hogy a megmaradt időnkben felújítanánk és lenne olyan helyi barkács,- vagy szerelvénybolt, amelyik elhozná nekünk a szükséges kellékeket, megint kevesebb indokunk lenne kilépni az ajtón.
Mit gondoltok? Megkönnyítené az életünket, ha a nem vényköteles gyógyhatású készítményeket megrendelhetnénk, a gyógyszertárakból, hogy adjunk helyet azoknak, akiknek felírt gyógyszereik vannak? Mind ez az új kiszolgálási mód beugrós „futár” munkalehetőségeket is létrehozna, amiket szívesen elvállalnának azok, akiknek most nincs munkája. Így mindenki nyerne.

EgriÉlet.hu az Egri Életért

Szeretnénk biztatni az egrieket, hogy legyünk a csoportban minél többen, mert a csoportunkban nem csak híreinket és rovatainkat szándékozunk megosztani, hanem az otthonmaradást elősegítő céges ajánlatokat, és munkalehetőségeket.

EgriÉlet
Nyilvános csoport · 1067 tag
 

Csatlakozás

 

Ez a csoport 2 okból jött létre:

Az első cél az volt, hogy első kézből tudj meg mindent az EgriÉlet nyereményjátékairól, híreiről. Bíztatunk, hogy me…

 

A vállalkozóknak itt az ajánlatunk:

Az a kereskedő, vendéglátó, vagy szolgáltató amelyik megoldja, hogy ne kelljen miatta elmenni a lakásunkból annak a reklámját elhelyezzük a csoportban, hogy minél hamarabb értesüljünk róla. Cégenként egy cikket is felajánlunk ingyen és bérmentve. Kérek mindenkit, hogy ezek a cégek közvetlenül engem keressenek meg. Nagyon remélem, hogy minél több ilyen cég lesz, mert így biztonságosabban, élhetnének az egriek és a helyi vállalkozások is több bevételhez juthatnának. Segítsünk egymáson Egerben….

…, mert ilyen az Egri Élet.

 

D.Á.T.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük