Egri Élet

… érték az egri életben.

MACI AKCIÓ 2019 – ÁTADÁSRA KERÜLT A TÜDŐHÖRGŐ TÜKRÖZŐ A MARKHOT FERENC KÓRHÁZ KÖZPONTI ANESZTEZIOLÓGIAI ÉS INTENZÍV BETEGELLÁTÓ OSZTÁLYÁNAK

A Round Table Hungary 3-as asztala 2020. március 18.-án átadta a Markhot Ferenc Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó osztályának a 2019. decemberi Maci Akción gyűjtött összegből vásárolt eszközt. Az eszköz ára megközelíti az 1 millió forintot, melynek árát nagyságrendileg 1000 fő adományozó adta össze, a Karácsony előtti 4 nap alatt.

A Round Table-3 Aszal tagjai és segítőik a 2019. évi Maci Akció gyűjtésben

Az ún. tüdőhörgő tükrözővel a betegek tüdejét és annak hörgőit lehet részletesen megvizsgálni, mi több ezzel a típusú eszközzel gyógyszert is tudnak a szükséges helyre adagolni. Az eszköz, a tüdőbe bevezetett optikai szál képét, egy tablet nagyságú kijelzőre vetíti ki, mely az orvos számára nagyobb felbontású képen ad betekintést, mint az eddig használt eszközök. Az eszköz egy speciális funkciójának köszönhetően a vizsgálatot videóra rögzíti, mely felvételt akár távdiagnosztikára is el lehet küldeni.

A remények szerint nem lesz rá szükség, de jó tudni, hogy a Round Table 3-as Asztal és a helyi emberek összefogásának köszönhetően az egri Markhot Ferenc Kórház szükség esetén ezt a modern eszközt is bevetheti akár a koronavírus okozta légúti megbetegedések kezelésekor.

Az átadásra – a kiterjedt koronavírus járvány miatt – ezúttal nem a megszokott sajtótájékoztató keretében került sor. Helyette a lezárt kórház előtti hídon vette át Dr. Gyetvai Róbert az intenzív osztály főorvosa a gyűjtés főszervezőjétől, a szervezet Alelnöktől, Ábry Zoltántól.

balról: Ábry Zoltán, Alelnök RTH-3, Dr. Gyetvai Róbert főorvos, egri Markhot Ferenc Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó osztály

A gyűjtést támogatták és abban részt vettek:

· helyszínt biztosított nekünk: Agria Park és a Tesco áruház,

· önkéntesként velünk gyűjtöttek a 212. sz. Bornemissza Gergely Cserkészcsapat cserkészei,

· megannyi középiskolás önkéntes,

kihelyezett urnába gyűjtöttek a célkitűzéshez:

· Depresso Kávéház

· Update Lowcarb Shop & Specialty Coffee Bar

· Manooka kávézó

· Mr. Sushi étterem

· Kanapé bár

· Hasznos Holmik sportruházat

A Round Table 3 Eger Egyesület és a Kórház köszönetét fejezi ki minden adományozónak, segítőnek az önzetlen adományozásért, az összefogásért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük