Egri Élet

… mert ilyen az Egri Élet

KÜLÖNKIADÁS 4. TIPPEK UNALOM ELLEN AZ OTTHONMARADÁS IDEJÉRE

Kedves olvasóink, oly hosszú kihagyás után ismét jelentkezünk, ezúttal egy extra kiadással, melyben azoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik a kijárási korlátozás miatt és a Maradj otthon! felhívásnak eleget téve kénytelenek otthonuk falai közé száműzni magukat. A következő unaloműző tevékenységeket javasoljuk azoknak, akik a fenti okok miatt egyre nyugtalanabbak és már nem tudják mivel elütni a szabadidejüket, mert már az egész házuk ragyog a tisztaságtól, egy hétre elegendő főtt étel van a hűtőben, s már az összes valamirevaló sorozatot megnézték, amit csak találtak.

1, rendszerezzék a ruhatárukat szín szerint

2, pakolják át a könyvespolcukon lévő könyveket a szerzők neve szerint ABC-sorrendbe, a DVD-ket pedig megjelenésük éve szerinti sorrendbe

3, fésüljék ki a szőnyegek rojtjait

4, fényesítsék ki az evőeszközöket, üvegpoharakat

5, hajtogassanak origami virágokat, állatokat (minél bonyolultabb és időigényesebb, annál jobb)

6, rakjanak ki egy 3000 darabos puzzle-t (ezt akár az interneten is megtehetik, sőt, ha igen vállalkozó szelleműek, a következővel is megpróbálkozhatnak:

https://marieclaire.hu/napi-design/2020/04/03/hofeher-puzzle-a-tokeletes-karantenprogram/

https://24.hu/elet-stilus/2018/10/03/kirakhatatlan-puzzle-szinvaltos/

7, sakkozzanak saját magukkal

8, készítsenek éttermi menüt házikedvencüknek

9, tanulják meg a morze ABC-t, és esténként a falon át kopogva üzenjenek vele a szomszédjuknak (biztosan oda-meg vissza lesz a boldogságtól)

10, számolják meg, hogy egy 2 dl-s pohárba hány csepp víz fér

Ha mindezekkel végeztek, talán a veszélyhelyzet is alább hagy, s végre folytathatják az életüket ott, ahol korábban. Vagy ki tudja. Lehet, hogy addigra annyira a mindennapi rutinjuk részévé válnak ezek az apró tevékenységek, hogy többé el se hagyják majd a házukat, csak a legszükségesebb esetekben. Minden vágyuk az lesz, hogy otthon foglalkozhassanak mindennel, amit idáig mellőzni kényszerültek, mert a munka és a rohanás elvette idejüket a valódi élettől.

Szerző: Kosztadinovszki Szoraja Dalma

Kép forrása: medium.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.