Egri Élet

… érték az egri életben.

FIGYELEM: ZSEBTOLVAJOK!

Heves megyében több zseblopás is volt az elmúlt napokban.

Egy egri férfi bejelentése alapján indított nyomozást a városi rendőrkapitányság, miszerint 2020. augusztus 2-án az egri kispiacon nadrágja farzsebéből ismeretlen személy kivette pénztárcáját és azzal elment. Egy idős asszony az egri Kisasszony temetőben 2020. július 30-án délben egy síremlékre letette táskáját, melyből ismeretlen ellopta pénztárcáját. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság eljárást indított egy szűcsi nő ellen, aki 2020. augusztus 4-én egy gyöngyösi buszmegállóban egy őrizetlenül hagyott irattartóból kivette a bankkártyát és azzal – többszöri próbálkozást követően – fizetett egy üzletben. A 49 éves nő ellen készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés gyanúja miatt eljárás.

Fogadja meg a rendőrség tanácsait, hogy Ön ne váljon hasonló bűncselekmény áldozatává:

  •  Fokozottan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, tömegben tartózkodik!
  • Autóbuszon, piactereken, üzletközpontok területén legyen körültekintő, vigyázzon értékeire!
  • Értéktárgyait, iratait ne tegye kosár, táska tetejére, annak külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezze el!
  • A vállra akasztható táskát ne csapja a háta mögé, hanem tartsa a teste előtt, vagy szorosan testközelben, így észrevétlenül senki nem nyúlhat hozzá!
  • Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegye le táskáját, pénztárcáját a pultra, és nem hagyja bevásárlókocsiban vagy kosárban!
  • PIN kódját soha ne tartsa a pénztárcájában, vagy közvetlenül a kártya mellett, hanem igyekezzen azt megjegyezni! Pénzfelvételkor, illetve fizetésnél legyen mindig körültekintő!
  • Ha mégis megtörtént a lopás, és ezt észlelte, ne szálljon szembe a tolvajjal! Kérjen segítséget a biztonsági szolgálat munkatársaitól, adott esetben az autóbusz vezetőjétől, vagy azonnal értesítse a rendőrséget 107-es, illetve a 112-es központi segélyhívón!
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság
Kép forrása: I.kerület.ittlakunk.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük