Egri Élet

… érték az egri életben.

FORGALMIREND VÁLTOZÁS A BELVÁROSBAN

“Dobó tér – Eger patak – Belvárosi térsor funkcióbővítő rehabilitációja” című projekt keretében megvalósult Közterületek megújítása projektelem kapcsán az Egri Városfejlesztési Kft. és Eger MJV Polgármesteri Hivatala közösen 2020. június hónapban utó-felülvizsgálati eljárás keretében helyszíni szemlét tartott. A bejárásról készült jegyzőkönyvben rögzítésre kerültek azok a problémalisták és kivitelezési hiányosságok, hibák, melyeket garanciális munkavégzés keretében kell javítani.

A kivitelező, a Penta Általános Építőipari Kft a konzorciumi partnerekkel való egyeztetés után a garanciális javításaink elvégzésére a szeptember-október hónapot jelölte meg. Az ismételt helyszíni szemle és egyeztető tárgyalást követően a kivitelező 2020. szeptember 16-án az érintett munkaterületre felvonult és a belváros több pontján részben forgalomkorlátozással, részben csak kisebb, a gyalogos közlekedés akadályozásával járó kivitelezési munkálatokat kezdett el.

A munkálatok az egyeztetett ütemterv szerint zajlanak. Elkészült a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca Jókai utca és Fellner J. utca közötti területe. A következő ütem a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca Érsek utca és Jókai utca közötti területe, mely a gépjárműforgalom elől 2020. október 1-én csütörtökön reggeltől lezárásra kerül. Ezzel egyidőben a következő forgalmi rend lép életbe:

  • Még szerda délután visszaáll az eredeti forgalmi rend a Jókai és Bajcsy Zs. utca „szűk” szakaszán, azaz a Jókai utcára a Kossuth utca felől lehet behajtani és kihajtani a Bajcsy Zs. utcán keresztül lehet a Fellner J. utca felé.
  • Az Érsek és a Szt. János utcából kihajtani csütörtök reggeltől csak a Gárdonyi tér – Zalár utca felé lehet.
  • Nem lehet gépjárművel megközelíteni a Kracker udvart és a Polgármesteri Hivatal udvarát.

A gyalogos közlekedés természetesen végig biztosított lesz.

A kivitelezési munkálatok előreláthatólag 1 hétig tartanak, majd ezt követően más területeken ismételt szakaszos lezárások lehetnek.

Kép forrása: vasarhely24.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük