Egri Élet

… érték az egri életben.

Nemzetközi segítségnyújtás érkezik a városba az egri Round Table közreműködésével

A Round Table Hungary 3-as egri Asztala, valamint a németországi Round Table Deutschland együttműködésében 2022. március 23-án humanitárius adomány érkezett Egerbe. Az adomány többségében egészségügyi, higiéniai és gyógyászati felszereléseket, kiegészítőket tartalmaz a tartós élelmiszerek és a ruházat mellett. Az adomány mennyiségére jellemző, hogy össztömege 12 tonna, összegszerűségben kb. 4,5 millió forint értéket képvisel.

Ez a szállítmány csak a kezdete, annak a humanitárius segélyprogramnak, amit az egri szervezet a nemzetközi összefogás helyi végpontjaként tervez megvalósítani az Egri Önkormányzattal való együttműködésben, továbbá Magyarország több keleti határmenti településén. A szállítmány az Egerbe érkező menekültek életkörülményeinek növelését hivatott szolgálni az Eger Város Önkormányzata által felajánlott munkásszállón. Az Egerben fel nem használt eszközöket az egri szervezet tovább szállítja a keleti határnál létesített fogadópontokhoz.

 


Dobai Ákos Tóbiás a szervezet egri egyesületének elnöke elmondta, hogy a mostani szállítmány a német Round Table Hilfskonvoi nemzetközi segélyszállítmányozási programnak köszönhetően érkezett meg, melynek koordinátora a német oldalon Thomas Führer, a magyarországi ágról pedig Ábry Zoltán a Round Table Hungary nemzeti alelnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük