Egri Élet

… mert ilyen az Egri Élet

Jótékonysági koncerttel is segíti a kollégiumi férőhelyek biztosítása mellett az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a háború menekültjeit

 

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és az Egri Főházmegye jótékonysági hangversenyt szervez a Bazilikában.  Szeretettel várjuk 2022. március 28. -án hétfőn, 18:30-as kezdettel a háború által sújtottak megsegítését segítő rendezvényünkre adakozó szellemű érdeklődőinket, valamint a háború elől menekülőket.
Az eseményen az EKKE Zenei Intézetének művésztanárai és tehetséges hallgatói, az egyetem és a Gyakorlóiskola kórusa, valamint az Egri Érseki Fiúkórus is fellép.

Az elmúlt hetekben kollégiumi kapacitását átszervezve Egerben 98-, Jászberényben pedig 60 férőhelyet biztosított az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a háború elől menekülő egyetemista diákoknak. A Sas úti kollégium több szobája is felszabadult a keresztféléves diplomaosztót követően, így az ebben az épületben elhelyezett hallgatóknak változatlan áron a Leányka úti kollégiumban biztosítottak kollégiumi ellátást.

Egyetemünk jelenleg is több gyűjtőponton várja a felajánlott tartós élelmiszereket, tisztasági csomagokat, és más tárgyi adományokat is. Ezeket a Sas úti kollégiumban vehetik át a háború miatt oda érkező fiatalok.  A szállításban és logisztikai feladatokban kiemelt partner a Főházmegyei Karitász Központ. A segítő intézkedéseket pedig egyetemünk a Magyar Rektori Konferenciával, és az ágazatot irányító Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködve hajtja végre.

Kép forrása: Balogh Tibor 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük