Egri Élet

… érték az egri életben.

PÁR NAPJA ELINDULT A MEGÚJULÁS AZ ESZTERHÁZY TÉREN

Fontos: kerülővel közlekedhetünk a Bazilika és a Líceum között

A megújulás üzenetét hordozza az a nagy változás, amely az egri, belvárosi gyalogos közlekedésben állt be: mostantól néhány hónapon át munkaterületté válik az Eszterházy tér Líceum és Bazilika közötti, parkos része, a gyalogsétányokkal együtt.

A park teljes megújítása az egri Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból valósul meg (TOP-6.3.2-15; „Zöld város kialakítása”), öt másik, belvárosi közterülettel együtt, mintegy 850 millió Ft-ból. Az Eszterházy térre ebből 414 millió Ft-ot költ a város, vagyis csaknem az összeg felét. A Bazilika és a Líceum közötti kivitelezés a tervek szerint 2019 júliusában fejeződik be.

A kivitelező konzorcium a munkálatok miatt lezárta a Kossuth Lajos utca – Bazilika lépcső – Érseki palota – Líceum által határolt területet, illetve egy kisebb szakaszon meghosszabbította az elkerített részt a Széchenyi utca irányában. A gyalogos közlekedést a Líceum főbejárata előtti járdán, folyamatosan biztosítják a kivitelezés végéig. (A Város a város alatt pincerendszer megközelítése a Bazilika irányából, a lépcsőn keresztül biztosított.)

A gépjárművek áthaladása az eddigi útvonalon – a járda és a lezárt terület között – egészen addig lehetséges, amíg a Heves Megyei Vízmű Zrt. meg nem kezdi az egyetemi épület vízbekötésének kiváltását és más, szükséges munkálatokat.

A most immár az Eszterházy téren is megkezdett munka a korábbi, belvárosi rehabilitációs program folytatásaként is felfogható. Az Erzsébet udvar és a Kracker udvar (Bajcsy-tömbbelső), valamint a Hatvani kapu tér után az Eszterházy tér a negyedik közterület, amely igényes, 21. századi térré változik néhány hónap elteltével.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük