Egri Élet

… érték az egri életben.

KEDDTŐL ÁTVEHETŐK AZ ERZSÉBET UTALVÁNYOK

November 27-én, keddtől vehetik át az erre jogosultak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményhez kapcsolódó Erzsébet utalványokat. Ez – a gyermekvédelmi törvény alapján – azokat érinti, akik november 1-jén rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesültek. Az alábbiakban összefoglaltuk a juttatással és annak átvételével kapcsolatos, legfontosabb tudnivalókat.

  • 2017-től az Erzsébet utalvány összegét megemelték, illetve differenciálták. A rendszeres kedvezményre jogosultak alapösszegű (értéke 6000,-Ft/ gyermek), míg a kedvezményre való jogosultság mellett hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetűek emelt összegű (értéke 6.500,-Ft/ gyermek) utalványban részesülnek.
  • A „gyermekvédelmis Erzsébet utalványok” november 27-től vehetők át a Polgármesteri Hivatal Szociális Csoportjának ügyfélszolgálatán, a Kossuth u. 28. szám alatti épületben, az alábbi rend szerint:
  • november 27. kedd, 8.00-18.00
  • november 29. csütörtök, 8.00-17.00
  • Ezt követően szociális pénztári időben: szerdán és pénteken 10.00-11.00 között

Fontos: a személyazonosító igazolvány és lakcímkártya szükséges az átvételhez, s a kedvezményt megállapító határozat bemutatása nagyban segíti az ügyintézők munkáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük