Egri Élet

… érték az egri életben.

SZILVESZTER, AVAGY HOGY BÁNTSUK EMBERTÁRSUNKAT LEGÁLISAN?

Az oldalunkon leginkább arról szoktunk beszélni objektíven, hogy igazából milyen az Egri Élet. Természetes, hogy mindig a pozitívumokat keressük, hiszen itt élünk. Ha jól akarjuk érezni magunkat van sok lehetőségünk mert, ahogy mondani szoktuk ilyen az Egri Élet.

A 2018-as Szilveszter margójára mégis meg kell jegyeznünk pár olyan dolgot, amire sajnos nem lehetünk büszkék. Az első kérdés, ami felmerülhet bennünk, hogy MIÉRT?

 

Az utcán hömpölygő fiatalok hada örömmel is eltelíthetné szívünket, mert természetes módon ünnepelnek mondván, hogy kieresztik a fáradt gőzt, mert le vannak terhelve. Tanulás, társadalmi felelősségvállalás, bizonyítási kényszer és még sorolhatnám azokat az indokokat, amelyek valószínűleg csak a mi fejünkben létezik. Ki kell mondanunk ezt azért, mert sajnos amit tapasztalunk nem magyarázat a történtekre. Igen ünnepeljünk, de miért kell ehhez életveszélyes helyzetbe hoznunk embertársunkat, vagy más élőlényt?

Nem is olyan régen osztottuk meg a rendőrség intelmeit a petárdákra és a tűzijátékokra vonatkozóan, de ezek szerint ezek a tanácsok süket fülekre találtak. Bár a szabályok is sajnos túl nyitottak, beláthatjuk, hogy egy 16 éves diák egyáltalán nem képes felmérni, hogy milyen következményekkel jár akár az alacsony kategóriájú termékek nem megfelelően történő felhasználása. Be kell látnunk, hogy sajnos ebben a korosztályban, bár nem szabad, mégis fogyasztanak az ilyen korú gyerekek is alkoholt, főleg Szilveszter éjjel. Ez, bár nem jó belátni, de a 2018-as egri Szilveszteri éjszakában is megfigyelhető volt.

A miértek száma csak nőhet bennünk.

Az belátható, hogy a külvárosban semmi akadálya nincs ilyesminek, persze a szomszédok és a kutyák nyugalmát ebbe nem beleértve, DE: Miért kell a sétáló belvárosban tűzijátékot használni? Miért nem elég az, hogy a város költ egy látványos attrakcióra nekik? Több olyan eset történt, ahol sérülést és botrányt is okozott a tűzijátékok használata. A következő kérdés: hogy jutottak hozzá? Miért, veszi meg a felnőtt a gyerekének ezt a veszélyes játékszert? Vagy ha megveszi, miért nem együtt használják fel? De újra felmerül a kérdés, hogy miért a sétáló belváros szűk utcáin?

Igen és egy új hír, akinek nem lenne ismerős a rendőrség cikkéből, hogy PETÁRDÁT HASZNÁLNI TILOS ÉS ÉLETVESZÉLYES!

Ezzel szemben Eger városa tele volt a tiltott pirotechnikai eszköz hangjától! Több olyan eset történt, ahol életveszélyes helyzetbe kerültek fiatalok, mert más ifjak megdobálták őket petárdával. Petárdák maradványaival teltek meg az egri utcák. Miért? Hogy jutottak hozzá? Miért nem tudták ezt a helyzetet kezelni a hatóságok a megfelelő módon? Miért nem kapják el ezeket a randalírozókat, ahelyett, hogy italozó felnőttkorúakat igazoltatnak? Persze erre is szükség van, de az életveszély, mégis életveszély. Volt már olyan, aki azzal szórakozott, hogy egy kutya fejét robbantotta fel petárdával. Miért?

Összegezve: tényleg jó kérdés, hogy miért nem szabályozzák ezt Eger belvárosában jobban? Nyilván a történtek fényében az illetékesek átgondolják mire adnak engedélyeket a 2019-es évben!

Vigyázzunk és figyeljünk oda egymásra! Ahhoz, hogy méltósággal viselhessük azt a jelzőt, hogy egriek vagyunk ahhoz szükség van erre. Képesek vagyunk változni és fejlődni, mert ilyen az Egri Élet!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük