Egri Élet

… érték az egri életben.

HOGYAN VÁLASSZ MAGADNAK KERÉKPÁRT?

Ahogy azt ígértük itt vagyunk a biciklis magazinunk következő részével, ahol szakértőnk 8 szempont köré gyűjtötte azokat az alapvető tudnivalókat, amelyeket meg kell fontolnunk ahhoz, hogy azt a bringát válasszuk, amelyikre vágytunk.

  1. Határozzuk meg, hogy többnyire hol szeretnénk bicajozni.
    Csak aszfalt burkolat? Vegyes, egyszer aszfalt máskor földes -murvás utak? Javarészben földes, inkább erdei utak akár kövekkel nehezítve?

 

  1. Ha már tudjuk, hogy milyen kerékpár lesz a legmegfelelőbb számunkra, akkor mérlegeljük, hogy mennyiért tudunk kerékpárt vásárolni. Ezzel a döntésünkkel azt a műszaki tartalmat választjuk ki, hogy a gépünk hol helyezkedik el a gyártmányok szinte átláthatatlan sorában. Tehát a drágább ez esetben többet is tud.

 

  1. Ismerkedjünk meg az üzletben található márkákkal. Ahol csak egy márka van az olyan, mintha mindenki egyforma ruhában járna. Az emberek sokfélék, ezért sokféle bringa épül.

 

  1. A méretválasztás. Bármennyire fontos ez a kérdés, mégsem érdemes ezzel kezdeni a vásárlást. Szaküzletekben ugyanis biztosan nem adunk el nem megfelelő méretű kerékpárt senkinek. De a méret azért lényeges. A jó vázméret kiválasztása meghatározza az egész bringázásunkat.

 

  1. A kerékméret. Vannak kerékpár fajták ahol egyértelműen adott a kerék nagysága. A mountain bikeoknál azonban az elmúlt 7-8 évben piacra hoztak két új méretet is.

 

  1. A szín. Van akinek fontos, és van kinek másodlagos. Általában a komoly gyártók komoly színeket, szép tervezéssel és kiváló minőséget tesznek piacra. Megjegyzem, hogy a jellegtelen, sablonos, csiri-csári színek inkább játékokra jellemzők. A márkás gyártók általában két színben festenek egy modell változatot.

 

  1. A kerékpár felszereltségének, egyes elemeinek megfelelése. Ez azt jelenti, hogy ha lépésről lépésre eljutottunk oda, hogy megtaláltuk a leendő bicajunkat, akkor a gyári komponensek vajon megfelelőek e számunkra. A jó szaküzletben a vevő igénye szerint ,,átszabják” a kerékpárt. A gyári nyereg nem mindig a legjobb, de cserélhető a pedál pedig inkább műanyag. Eladás előtt is kicseréltetheti fémre például stb.
    A próba: mindenképpen ki kell próbálni az új bicajt. Megfelelően be kell állitani a kormányát és a nyereg pozícióját és még sok egyebet.

 

  1. A tartozékokkal válik teljessé a bringázás. Vannak kötelező, hasznos és praktikus kiegészítők. A szaküzletek széles palettán kínálnak általános, mindennapi és speciális kiegészítőket. A jól kiválasztott kerékpár illeszkedik a gazdájához. Eggyé válik vele. Sok éven át társ a mindennapokban, sportban.

Az Egerbike Kerékpárbolt Egerben, a Hadnagy u. 5. szám alatt segít nektek a választásban, sőt a gyermekeknek még egy remek kuponnal is kedveskedik, amelyet az Apropó reklámújság hasábjain megtalálnak az olvasók.

Köszönjük az információkat Berta Zoltánnak, az Egerbike bringaszakértőjének!

 

 

 

Döntsünk jól a kerékpárunk kiválasztásakor, hogy még jobban érezzük magunkat az egri életben, …..mert ilyen az Egri Élet!

 

by DÁT

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük