Egri Élet

… érték az egri életben.

VÁROSUNK VEZETŐ HELYEN

2020. évben a 23 megyei jogú városok között továbbra is őrzi vezető helyét Eger az adóköteles vendégéjszakák adatai alapján

A COVID19 okozta veszélyhelyzet derült égből villámcsapásként érte az utóbbi években folyamatosan felívelőben lévő idegenforgalmi szektort. A 2020. január és február havi adatok alapján még az előző évhez képest nőtt a vendégforgalom és a 2020-as évtől minden idők legjobb időszakát reméltük Egerben. Sajnos két hét alatt összeomlott és gyakorlatilag megszűnt a magyar turizmus, legyen az magáncélú, vagy akár üzleti célú. Ezt követően júniustól azonban ismét közkedvelt célpont lett a hevesi megyeszékhely.

Eger évek óta vezető pozíciót tölt be az idegenforgalmi bevallási adatok alapján a megyeszékhelyek és megyei jogú városok között. 2019. évben a 23 nagyváros idegenforgalmi adóbevételeinek 15%-át tette ki az egri adóbevétel aránya, ami 2020. évre – további két százalékponttal – 17%-ra nőtt.

A Veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény értelmében a 2020. április 26-tól 2020. december 31-éig terjedő időszakban eltöltött vendégéjszaka utáni idegenforgalmi adót az adó alanyának nem kell megfizetnie, ám az eltöltött adóköteles vendégéjszakák alapján járó idegenforgalmi adót támogatásként lehet igényelni. A negyedévi összegre vonatkozó igénylést a tárgynegyedévet követő hónap 20. napjáig lehetett kérni a Magyar Államkincstártól.

Fotó: K. Sz. D. 

Cikk forrása: 2020. évben a 23 megyei jogú városok között továbbra is őrzi vezető helyét Eger az adóköteles vendégéjszakák adatai alapján, sajtóközlemény

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük