Egri Élet

… érték az egri életben.

LÉGZÉSFUNKCIÓS-KÉSZÜLÉKET ADOMÁNYOZTAK A KÓRHÁZNAK

Több ízben támogatták már a gyermekosztályt

Újabb korszerű műszert, méghozzá egy légzésfunkciós-készüléket adott át a Markhot Ferenc Kórház gyermekosztályának az Országos Egyesület a Mosolyért hétfőn délelőtt. Nagy István, a szervezet elnöke elmondta: az adományokat eddig is több vállalkozó falajánlásával tudták megvásárolni, a Radvill Kft. kilenc alkalommal nyújtott támogatást. Ezúttal mellettük a Príma-Út 2004 Bt.,a Bo-Invest Kft.,valamint az EVAT Zrt. járult hozzá a 700 ezer forintot érő készülék megvásárlásához.

Eddig kilencszer kapott az egri gyermekosztály a Heves megyei vállalkozók támogatásával különböző gyógyítást segítő eszközöket, közel tíz millió forint értékben. Az adományokat prof.dr. Barkai László osztályvezető, dr. Thummererné Rebicsek Rita ápolási igazgató és dr. Vargyay Éva főorvos köszönték meg a kis betegek nevében.

 

Az osztályvezető kiemelte: az új műszer a légzésszervi megbetegedésekben szenvedők esetében nyújt rendkívül nagy segítséget az orvosoknak. Ezenkívül megosztotta: az fontos szerepet tölt be a diagnosztikában. Nagy István, az Országos Egyesület a Mosolyért Egyesület elnöke hozzátette: rendszeresen támogatják a kórház ezen osztályát, volt olyan év, amikor a vállalkozók támogatása miatt kétszer is tudtak műszereket vásárolni.

By: Verebélyi Márta

Fotó: beküldött

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük