Egri Élet

… érték az egri életben.

ENERGETIKAILAG KORSZERŰSÍTIK AZ ÓVODÁKAT

Sikeresen pályázott az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatási rendszer keretében az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívásra.

Ezen belül az „Óvodák energetikai korszerűsítése Egerben” elnevezésű projekt megvalósításához a város 163 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, továbbá a TOP-on belüli, 60 millió forintos átcsoportosítást kezdeményezett. Csaknem 26 millió forintos kiegészítő, városi saját erő biztosításával együtt jött létre az a hozzávetőlegesen 250 millió forintos fejlesztési csomag, amelyet a város három óvodájában valósít meg az önkormányzat – tudtuk meg Zentai László médiareferenstől.

 

 

A program célja, hogy elősegítse az önkormányzati intézmények hatékonyabb energiahasználatát, racionálisabb energiagazdálkodását. A város által fenntartott gyermekintézmények és az ezeknek otthont adó épületek, létesítmények energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése kapcsán fontos cél, hogy a beruházásokkal csökkentsék a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának mértékét.

By: V. M.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük