Egri Élet

… érték az egri életben.

HAT BALESET IS TÖRTÉNT A HÉTVÉGÉN

Köztük két ittas sofőr is volt

Hétvégén a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába három anyagi kárral járó és három személyi sérüléses közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

A személyi sérülés balesetek egyikénél a járművet vezető férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Az erdőtelki férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

A rendőrök továbbá ellenőrzés alá vontak egy személyautóval közlekedő mezőtárkányi férfit, akiről a helyszínen kiderült, hogy járművezetéstől való eltiltás hatálya alatt áll és járművét is kivonták a forgalomból.

Az egyenruhások további egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Járművet csak olyan személy vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes italok és a bódító szerek már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat váltanak ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát, mások életét is veszélyezteti – olvasható a police.hu oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük