Egri Élet

… érték az egri életben.

SZÁMOS KITÜNTETÉST ADTAK ÁT EGERBEN

 Kitüntetést vehettek át az augusztus 20-ai Városi Díszünnepségen.

 Fotó: Huszár Márk

Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése Eger város hírnevének öregbítéséért végzett, valamint kiemelkedő munkássága elismeréseként Díszpolgári Címet adományoz Csányi Barna testnevelő- edző részére.

Csányi Barna a Magyar Testnevelési Főiskolán végzett, tagja volt a TFSE NB. I.-es férfi kosárlabda csapatának, kétszer nyert egyetemi bajnokságot. Diplomája megszerzése után Egerben, a Gárdonyi Géza Gimnáziumban kezdte tanári pályafutását, majd bekerült a Gép és Műszeripari Szakközépiskolába, ahol nyugdíjas koráig dolgozott. Megalapozta a minőségi kosárlabda sportot Egerben, és olyan eredményeket ért el, melyre a város ma is igazán büszke. Középiskolás fiú kosárlabda csapataival 8 alkalommal került országos döntőbe, nyertek Diákolimpiát, háromszor voltak dobogósok. Tanítványai közül többen is válogatottságig vitték. A kosárlabda sportban végzett munkájának elismeréseként a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 2016. májusában a MKOSZ Emlékérem kitüntetésben részesítette a sportvezetőt. A sport mellett a közéletben is fontos szerepet vállalt. Képviselőként és elkötelezett pedagógusként tevékenykedett az oktatásért és sportért felelős bizottságban elnökként 1994-től 98-ig, ezt követően külsős bizottsági tagként segítette az önkormányzat munkáját. Díszpolgári címéhez szívből gratulálunk!

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése kiemelkedő szakmai munkássága elismeréseként „Pro Agria” Életműdíjat adományoz Dr. Fejér Barna állatorvosnak.

Fejér Barna Egerben született, iskoláit is itt végezte el, diplomáját az Állatorvos Tudományi Egyetemen állatorvosdoktori karán szerezte. Pályakezdőként a Debreceni Állategészségügyi Intézet virológiai osztályán dolgozott, majd a Füzesabonyi Állami Gazdaság Ágazatvezető állatorvosa lett. Az egykori egri állatkórház privatizációja után az Animal-Med Állatkórház Kft. vezető állatorvosa, majd az Egri Állategészségügyi Kerület kerületi főállatorvosa volt. 2011-től a Füzesabonyi Járásban hatósági állatorvosként, majd 2019. júniusától járási főállatorvosként tevékenykedik. Csaknem 20 éve aktívan részt vesz a fogathajtó lovas sportéletben, 14 éve, mint nemzetközi FEI 3 csillagos fogathajtó bíró. Három éve a Magyar Lovasszövetség Fogathajtó Szakbizottságának tagja. Amerikában, Dél-Amerikában, és Európa 21 országában számtalan fogathajtó versenyen, köztük 3 Európa Bajnokságon és 3 Világbajnokságon bírált. Gratulálunk az életmű díjhoz!

 „Pro Agria” szakmai díjak

Az egészségügy területén végzett kimagasló tevékenységéért Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése „Pro Agria” szakmai díjat adományoz Vasasné Bóta Gizella asszisztensnek.

Vasasné Bóta Gizella az egri Gárdonyi Géza Gimnáziumban érettségizett, majd az egri kórház belgyógyászatán kezdett el dolgozni. Ápolónői és szülésznői szakképesítést szerzett, szülésznőként dolgozott Egerben 1980-tól 1987-ig. Ezt követően Felsőtárkányban, majd Felnémeten háziorvosi körzetben helyezkedett el asszisztensként. Megannyi pozitív emberi tulajdonsága mellett munkáját szakmai igényesség jellemzi. Tudását folyamatosan fejlesztette, körzeti szakápolói, majd OKJ-s szakképesítést szerzett. Eger 4. sz. felnőtt háziorvosi körzetében segítette a háziorvos munkáját 2004-től. Ez év júliusától nyugdíjasként megérdemelt pihenését tölti. Áldozatos munkáját ismeri el a kitüntetés.

A szociális gondoskodás területén végzett munkájáért Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése „Pro Agria” szakmai díjat adományoz Szeleczki Zoltánné nyugalmazott kisgyermeknevelő szakmai vezetőnek.

Szeleczki Zoltánné egri születésű, az Egészségügyi Szakközépiskolában érettségizett. 2007-ben csecsemő- és kisgyermekgondozó képesítést szerzett, 2013-ban az Eszterházy Károly Főiskolán csecsemő és kisgyermeknevelő szakon diplomázott. Az érettségi után 1977-1981-ig az Egri Csecsemőotthonban gondozónőként, majd 1999-től idei évi nyugdíjazásáig kisgyermeknevelőként dolgozott a Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóságnál. A Dobó Katica és Cecey Éva Bölcsődékben több száz gyermekről gondoskodott az évek során. Bölcsődevezetői feladatokat látott el, majd 2017-től a Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság bölcsődéinek szakmai munkáját segítette. Közösségi munkája kiemelkedő volt, kollégái tisztelik, szeretik. Több, mint negyven éven keresztül végzett szakmai munkáját ismeri el a kitüntetés.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a turizmus területén végzett kimagasló tevékenységéért „Pro Agria” szakmai díjat adományoz Dr. Lőrincz György borásznak.

 Dr. Lőrincz György Egerben született, diplomáját  a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen szerezte, 1998-ban ugyanitt doktorált. 1985-1992 között OB-I-es osztályú vízilabdázóként sportolt, és szeretett volna világbajnoki babérokra törni, azonban mégis inkább a szőlő és bor felé terelődött útja, így 1994-ig az Egri Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet borászaként, majd az EGERVIN technológiai vezetőjeként dolgozott. 2002-ben megalapította a St. Andrea Szőlőbirtokot. A pincészet vezetőjeként is felvállalt összefogást erősítő közösségi kezdeményezéseket, de az Egri Borút Egyesület elnökeként is rengeteget tesz az egri bor ügyéért, borvidékünk bemutatásáért. Innovatív kezdeményezésekben is jó partner, a Vino kóstoló ünnep egyik megálmodója és fő szervezője. 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki, 2008-ban a Borászok borásza címet, 2009-ben az Év Bortermelője kitüntetést vehette át, 2013-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét. Gratulálunk!

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a közszolgálat területén végzett kiemelkedő munkájáért „Pro Agria” szakmai díjat adományoz Dr. Bánhidy Péter aljegyzőnek, irodavezetőnek. 

Dr. Bánhidy Péter jogász diplomáját 2004-ben szerezte a Miskolci Egyetem állam- és jogtudományi karán, ahol később a gazdaságtudományi karon jogász-közgazdászként végzett. 2008-ben jogi szakvizsgát tett. Tanulmányait folytatva 2015-ben adójogi szakjogász diplomát kapott. A Polgármesteri Hivatalba 2006. július 16-án került. Az első években ügyintéző jogászként, 2010. december 8-tól a Jogi és Szervezési Iroda irodavezetőjeként segíti a hivatalt. 2011. júliusától aljegyzői munkakört tölt be, valamint vezeti a Jogi és Hatósági Irodát. Hatalmas teherbírása, széleskörű jogi ismerete, gyors, megalapozott döntései biztos alapot adnak a hivatal és közvetlen kollégái munkájához. A jogi iroda vezetőjeként több csoport, és így több terület feladatairól kell gondoskodnia. Vezeti a jogi-, a mezőgazdasági-, és szociális csoportot, valamint a közterület-felügyelet irányítása is a munkaköre része. A tudásvágy, a munkájához szorosan kapcsolódó területek pontosabb feladatismerete ösztönözte arra, hogy egyebek között közterület-felügyelői szakképzettséget is szerzett a közelmúltban. Olyan vezető, akire a hivatal dolgozói mindig számíthatnak mind szakmai, mint emberi oldalról. Gratulálunk díjához!

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a városért végzett magas színvonalú tevékenységéért „Dobó Kardja” kitüntetést adományoz Faludiné Molnár Gabriellának.

 Faludiné Molnár Gabriella figyelme már kisgyermekként az éneklés felé irányult. A Pásztón működő Idősek Klubja népdalkörében kezdett énekelni, az idős palóc asszonyoktól ismerte meg a palóc dalokat. Több mint 30 éve gyűjti a népdalokat. 2012-ben jelent meg „Édesanyám rózsafája” című könyve, mely népdalgyűjtő munkásságát foglalja össze. A kötetben bemutatja az egykori Heves vármegye népdalait, népszokásait, Eger, Felnémet, Felsőtárkány, Szurdokpüspöki és Pásztó gazdag népi kultúráját. 1993 óta vezetője az Egri Csillagok Népdalkörnek, mely ez idő alatt számos kiváló minősítést szerzett. Az együttessel rendszeres résztvevői az egri és kistérségi fesztiváloknak, hagyományőrző rendezvényeknek. Gyakran énekelnek időseknek, mozgássérülteknek, s óvodákban is, ha meghívást kapnak. F. Molnár Gabriella Eger kulturális, civil is és idegenforgalmi életének előmozdításában nagy szerepet vállal munkájával. Gratulálunk a Dobó kardja kitüntetéshez!

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése eddig végzett orvosi munkássága elismeréseként „Hibay Károly Emlékgyűrű” kitüntetést adományoz Dr. Kiss Noémi reumatológus szakorvosnak.

 Dr. Kiss Noémi 2010-ben diplomázott a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán, és ugyanezen az évtől dolgozik az egri Markhot Ferenc Kórházban. A szakvizsga megszerzéséig több osztályon is dolgozott, többek között 1 évig a belgyógyászaton, ahol kiérdemelte a munkatársai és vezetői elégedettségét. Helyettesítési munkát végzett a rehabilitációs osztályon, rendszeres műszakokat teljesített a sürgősségi osztályon évekig. Szakmáját magas szinten ismeri, munkáját igényesen végzi. Részt vesz a tudományos munkában is, különféle tudományos fórumokon tart előadásokat. Részt vállal a klinikai gyógyszerkutatásokban is, munkája elismerést vívott ki. Közösségteremtő, összetartó ereje példaértékű, megbízható, jól teljesítő kolléga. Kitüntetéséhez gratulálunk!

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése „Eger Kiváló Orvosa” kitüntetést adományoz Dr. Berhés István osztályvezető főorvosnak.

Dr. Berhés István több mint 40 éve dolgozik az egri Markhot Ferenc Kórházban. Ez alatt az idő alatt szinte folyamatosan a III-as számú belgyógyászati osztályon végezte munkáját. Dolgozott szakorvosként, részletvezetőként és osztályvezetőként. Jelenleg is a III-as belgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa. 1983-ban belgyógyászatból, 1988-ban endokrinológiából szerzett szakvizsgát. 21 közleménye jelent meg, 6 pályamunkája és 101 tudományos előadása hangzott el különböző szakmai fórumokon. Közel 10 éven keresztül a kórházvezetés tagja volt klinikai igazgatóhelyettesként, orvosigazgatóként és orvosszakmai koordinátorként. Orvosi munkáját nagy precizitással, kollégái iránti kiemelkedő kollegialitással végzi. A fiatal orvosgenerációkat évtizedek óta támogatja, jelenleg is különös gondot fordít a kórházi rezidensek, szakorvosjelöltek koordinálására, támogatására. Kitüntetéséhez gratulálunk!

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése „Eger Kiváló Rendőre” kitüntetést adományozta Tóth Sándor címzetes rendőr őrnagynak.

Tóth Sándor 1997-ben került a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, Füzesabonyi Rendőrkapitányság állományába, majd 1998 novemberétől hivatalos állományú tagja lett a rendőrségnek. 2008. októberétől dolgozik az Egri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán fővizsgálói beosztásában. A szakterületén megszerzett elméleti, valamint gyakorlati ismereteit kiváló szinten alkalmazza a napi munkavégzés során. Az eltelt évek alatt megőrizte kezdeményező készségét, kreativitását. A végzettségének és töretlen szorgalmának köszönhetően jogszabályismerete kiemelkedő, naprakész, példaértékű munkakapcsolatot alakított ki Eger város területén tevékenykedő társszervekkel. Kimagasló szakmai felkészültsége, lelkiismeretes munkavégzése és pozitív emberi tulajdonságai, higgadtsága, megfontoltsága alapján köztiszteletben álló, megbecsült tagja a testületnek. Kitüntetéséhez gratulálunk!

 Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése „Eger Kiváló Tűzoltója” kitüntetést adományozta Török Zsolt tűzoltó hadnagynak.

Török Zsolt 2004-ben került az Egri Hivatásos Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság állományába. A ranglétrát végigjárva beosztott tűzoltói, szerparancsnoki, valamint rajparancsnoki feladatokat látott el. Szakmai téren folyamatosan képzi magát. 2018. januárjában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Védelmi Igazgatási alapképzési szakán Védelmi Igazgatási Szervező szakirányon diplomát szerzett. Aktívan részt vesz a csoportkohézió erősítésében, lelkesedése és rendíthetetlen szolgalma példaértékű csoporttársai körében. Több alkalommal vett részt megyei szakmai versenyeken, munkájáért többször részesült tűzoltó parancsnoki dicséretben és jutalomban. Kiemelkedő szakmai munkája, példamutató munkahelyi és emberi magatartása. Fegyelmezett munkavégzéssel járul hozzá a katasztrófavédelem jó hírnevének öregbítéséhez. Kitüntetéséhez gratulálunk!

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése „Kiváló Munkáért” kitüntetést adományozta Bak Imrénének, a Magyar Rákellenes Egri Liga Alapszervezete tagjának.

Bak Imréné Marika a Magyar Rákellenes Egri Liga Alapszervezetének meghatározó tagja nagy odaadással és lelkesedéssel szervezi, koordinálja az alapszervezeti munkát. Havi rendszerességgel szervez közösségi programokat, színvonalas előadásokat, ahol a betegek és az érdeklődők megosztják egymással a nehézségeiket, érzéseiket, valamint hasonló tapasztalataik révén segíthetik egymást a betegséggel való megküzdésben. Szakmai munkájának fő eleme a rákbetegek segítése, lelki támogatása. Áldozatos tevékenysége, önzetlen tenni akarása és segítő szerepe nagy hatással van a közösségre. Elszántan képviseli a betegek érdekeit, szervezi szakkórházba, kezelésekre való eljutásukat, céljaik elérése érdekében támogatókat keres. A rákbetegekért és családjukért végzett áldozatos munkáját, elhivatottságát, lelkiismeretes tenni akarását közösségi tevékenységét díjazza ez az elismerés. Kitüntetéséhez gratulálunk!

 Polgármesteri elismerések

Eger Megyei Jogú Város Polgármestere Dr. Szalóczi Ilonát, Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal munkatársát kiemelkedő munkájáért Polgármesteri Elismerésben részesíti.

Dr. Szalóczi Ilona jogi diplomáját 1986-ban szerezte a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen. A Polgármesteri Hivatalban 1997-től, 22 éve dolgozik jogászként. Munkája nemcsak a végzetségéhez, munkaköréhez kapcsolódó feladatokban merül ki. Tele van ötletekkel, segítő szándékkal. Sok évvel ezelőtt elindította a nyári napközis tábort a hivatalban dolgozó kollégák gyermekei számára, amit azóta is hatalmas lelkesedéssel szervez szabadsága terhére. Szociális érzékenysége példamutató. Aktív segítője, felkarolója a mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű családoknak. Az élet valamennyi területén segíti őket. Önzetlen segítségnyújtás, példamutató áldozatosság jellemzi számtalan kezdeményezését. Aktív szereplője a Szalai Közösségi Ház „csajos napok” programjainak, a Szalai Környezetvédő és Ifjúsági Egyesület nyári napközijének. Hátrányos helyzetű csoportoknak gyűjtést szervez, mozgósít, megye határait átlépő adományozásokat koordinál. Autodidakta módon képzi magát sok területen. Néhány éve kezdett el hangszereken tanulni, beszéli a cigány nyelvet, fotózik, videózik, ezzel segítve a pártfogása alatt álló családokat, felkarolt közösségeket. Gratulálunk!

Eger Megyei Jogú Város Polgármestere Nagy Andrást, a Gárdonyi Géza Színház színművészét kiemelkedő munkájáért Polgármesteri Elismerésben részesíti.

Nagy András Felvidéken, a szlovákiai Füleken született, színművész szakos mesterdiplomáját a Pozsonyi Színművészeti Főiskolán szerezte. Másodévesen a budapesti Színművészeti Főiskolán töltött el egy szemesztert, majd negyedévesen Egerbe szerződött. 1996-tól, immár 23 éve a Gárdonyi Géza Színház társulatának színművésze. Számtalan szerep, rendezés fűződik a nevéhez. Több sikeres pályázatban vállalt szakmai vezetői szerepet. Mind tanárként, mind színművészként igyekszik őszinte szívvel átadni mindent, amit a világról és a szakmáról gondol. Hitvallása szerint a SEGÍTŐ szerepét tölti be, s ehhez mérten alázattal tekint hivatására és a művészetre. Eger városa meghatározó szerepet tölt be az életében, emellett számos helyre hívják, szoros kapcsolatot ápol felvidéki gyökereivel, ma is rendszeresen fellép a határon túli színházakban, szlovák nyelvű darabokban is. Minden tekintetben a társulat magjához tartozik, szeretettel foglalkozik fiatal kollégáival. A társulat szavazatai alapján 2015-ben és 2016-ban az évad legjobb színművészének választották, négyszer az „Évad színművésze Közönségdíj”-ban részesült. Szakmai elismerését bizonyítja egyebek között az, hogy a tavalyi évben a POSZT-on zsűrizhetett.

Az elismerésekhez minden kitüntetettnek ezúton is szívből gratulálunk!

 Cikk forrása: Augusztus 20-i egri kitüntetettek és 20-i program, sajtóközlemény

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük