Egri Élet

… érték az egri életben.

EGY JÓ NÉVRE VÁR A SZUPER KÖZÖSSÉGI TÉR

Habis László polgármester úr felkérésére szeptember 1-től 22-ig várják a fiatalok ötleteit, javaslatait az egri Városi Diák Tanács tagjai a szervezet Facebook oldalán. Mint azt Török Virág elnökségi tag a városvezetővel közösen tartott helyszíni sajtótájékoztatón elmondta: a cél az, hogy valamennyi egri fiatalnak legyen lehetősége arra, hogy az egykori HEMO-ban kialakuló, varázslatos ifjúsági közösségi térnek nevet adjon.

fotó: Nemes Róbert

Habis László polgármester úr bevezetőjében elmondta: nagyon fontos, hogy Eger mint diákváros, a fiatalok valódi otthona legyen. Az önkormányzat feltett szándéka, hogy ne csak abban segítse az egri diákokat, hogy biztos tudást szerezzenek a városunkban, hanem abban is, hogy a szabadidejüket hasznosan, jó közösségben, minőségi környezetben tölthessék.

– Ez sosem egyetlen létesítményen múlik, hiszen egy jól felszerelt kulturális intézmény, sportcentrum, vagy a megújult, 21. századi színvonalú közterületek is mind a hasznos, közös időtöltésre vágyó ifjúság kedvelt helyszínei lehetnek. Ezzel a szemlélettel fejlesztjük a városunkat – fogalmazott a polgármester.

Hozzátette ugyanakkor, hogy amikor a „#TEger” nevű (ERASMUS) program keretében több hónapon keresztül, intenzíven együtt dolgoztak az egri fiatalokkal, egyértelművé vált, hogy a diákok legfontosabb igénye az együttlét, a közös programok szervezése, az összetartozás, s az ehhez szükséges, megfelelő közösségi tér kialakítása.

– A közös munka egyéb eredményei is bekerültek a Városi Ifjúsági Cselekvési Tervbe, ám az államtól korában ingyenesen tulajdonba vett, de a sokáig üresen álló, egykori Helyőrségi Művelődési Otthont már a 21. századi közösségi tér kialakításának szándékával újítottuk fel – mondta el Habis László. A több százmillió Ft felhasználásával újjászületett épületben a Nagypréspoti palota renoválása idején a Bródy Sándor Könyvtár működik, ám később az épületben minden adott lesz ahhoz, hogy az egri fiatalok, a városunkban tanuló sok ezer diák megtalálja a számára fontos, hasznos szabadidős lehetőséget. A tartalom, az elérhető szolgáltatások és lehetőségek mind a fiatalok ötleteire épülnek majd, s egy jó helynek kell egy jó név is – tette hozzá a városvezető.         

A sajtótájékozatón Habis László polgármester felkérte a Városi Diák Tanácsot, hogy az egri fiatalok lehető legszélesebb körét bevonva adjanak nevet a jövőben őket szolgáló létesítménynek. Török Virág elnökségi tag kiemelte: első körben, szeptember 1-je és 22-e között ötleteket, javaslatokat várnak kortársaiktól, majd a VDT által kiválasztott, 10 legnépszerűbb elnevezést – ugyancsak online formában – szavaztatják meg a fiatalokkal. Október 6-án kiderül, hogy mi lesz az Eger szívében található, szuper ifjúsági közösségi tér neve. A fiatalok itt megvalósuló ötleteiből, a teljesség igénye nélkül: „chill szoba” az iskola utáni pihenéshez, feltöltődéshez, beszélgetéshez és aktív együttléthez; rendezvényterem; e-sport szoba; zeneszoba; számítógépes terem internet eléréssel; a kertben nyársaló hely és lampionos közösségi tér.

Cikk forrása: Egy jó névre vár az egri fiatalok szuper közösségi tere – KÖZLEMÉNY

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük