Egri Élet

… érték az egri életben.

KORLÁTOZÁSOK ENYHÍTÉSE EGERBEN

Új intézkedések születtek a mai sajtótájékoztatón.

Új kormánydöntés született, melynek értelmében bizonytalan időre megnyitják a következő helyeket:

az egri stand szabad ég alatt lévő területét,

a stadiont,

a Felsővárosi Sporttelepet,

a Bárány Imre Uszodát,

valamint szombat reggeltől a Dobó István Vármúzeum szabadtéri része is látogatható lesz.

Továbbra is zárva marad azonban a Gárdonyi Géza Színház és a Harlekin Bábszínház, a mozi, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, ill. a Bitskey Aladár Uszoda is. A különböző létesítmények nyitási időpontjáról a lakosság értesülni fog, de várhatóan legkésőbb szombaton mind megnyit majd. A kormány azt is lehetővé tette, hogy azok a magán vendéglátóhelyek, éttermek és kocsmák, amelyek terasszal rendelkeznek, megnyithatnak. A városvezető közölte, hogy a város különböző pontjain elhelyezett fertőtlenítőpontokat továbbra is fenntartják, és arra biztat mindenkit, hogy vegyék igénybe az ott található fertőtlenítő szolgáltatásokat. Arra kéri a lakosokat, hogy amennyire csak lehet, maradjanak fegyelmezettek. Hozzátette, hogy úgy érzi, értelmetlenné vált az eddigi 50 nap korlátozásainak eredménye. Emiatt óvatosságra inti a lakosságot, és azt is kiemelte, hogy az említett létesítmények csak ideiglenesen nyitnak meg, ám, ha az események úgy hoznák, hogy rossz irányba fordul a járványhelyzet városunkban, újra korlátozások kerülnek majd bevezetésre.

Vélhetően a mai vagy a holnapi napon megérkeznek a gyorstesztek, melyeket természetesen a postások, egészségügyi dolgozók, ételkiszállítók és egyéb olyan személyek kapnak majd meg, akik a munkájuk során sok emberrel találkoznak. Mirkóczki Ádám úgy véli, hogy az önkormányzat valószínűleg biztosítani fog egy állandó helyet, ahol az egriek egy munkaügyi igazolással vagy lakcímkártyával jelentkezhetnek, és végrehajthatják rajtuk a tesztet. A korlátozások feloldása után a tesztek eredményei vélhetően látletetet adnak majd arról, hogy hogyan is alakul a vírus léte avagy nemléte Egerben. A sajtótájékoztatót e szavakkal zárta: “Kérem az egrieket, hogy fokozottan ügyeljenek, most még inkább, mint korábban, hiszen azok a korlátozások, amik eddig védtek minket, most már nem védenek, ennek fényében kérem mindenkitől, hogy felelősségteljesen közlekedjenek és érintkezzenek egymással, elsősorban a saját biztonságuk érdekében.”

Cikk forrása: Mirkóczki Ádám 2020. 05. 04-i sajtótájékoztatója, Az önkormányzat intézkedései a kormányzati enyhítéssel összefüggésben 

Fotó: K. SZ. D.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük