Borászat iránt érdeklődők, figyelem! – Nyílt napot tart az egyetem Szőlészeti és Borászati Intézete

Június 24-én érdekességekkel, játékos feladatokkal várnak az egyetem G-épületébe mindenkit, akit vonz a borászképzés. A nap során a résztvevők a St. Andrea szőlőbirtokra és pincészetbe is ellátogatnak majd.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemének Szőlészeti és Borászati Intézete nyílt napot tart június 24-én, kedden a Leányka úti G épület 101-es termében. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a szőlőtermesztés és borkészítés folyamatába, az Intézet munkájába, majd ellátogatnak a St. Andrea szőlőbirtokra Dr. Lőrincz György borász vezetésével.

Miért jó nálunk szőlész-borásznak tanulni?

  • Az egyetem kiváló hazai beágyazottsága lehetővé teszi hallgatóinknak, hogy szakmai gyakorlataikat jól működő, neves borászatoknál végezzék el.
  • Egyetemünk több neves európai felsőoktatási intézménnyel van együttműködési megállapodásban. A kapcsolatrendszernek, valamint az Erasmus programnak köszönhetően hallgatóinknak lehetősége nyílik gyakorlatot szerezni Bordeaux-ban vagy Champagne-ban.
  • A Bordeaux Sciences Agro és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem együttműködésében hallgatóink kettős diplomát is szerezhetnek a képzés során.
  • Képzéseink gyakorlatorientáltak. Kiemelten fontosnak tartjuk a gyakorlati ismeretek elsajátítását, ennek érdekében az egyetem saját szőlészete és borászata mellett számos partner áll rendelkezésre. Hallgatóink egyes kurzusok keretében pincelátogatások során is ismerkedhetnek a hazai borvidékekkel.
  • Rendkívül jó kutatási háttérrel rendelkezünk. A jól felszerelt laboratóriumok és a kiforrott kutatási témákba való bekapcsolódásnak a lehetősége is elősegíti, hogy hallgatóink színvonalas TDK és szakdolgozati kutatómunkát végezzenek.

Az Eszterházyn az alábbi szakok közül választhatsz szőlész-borász területen:

• Szőlész-borász mérnöki alapképzési szak (BSc)
• Szőlész-borász mérnök felsőoktatási szakképzés (FOSZ)
• Kettős diploma – Bordeaux

Forrás: unieszterhazy.hu